CLÀSSICS: Ja es prepara l’Andorra Winter Rally 2019

• 22 de desembre.
• A falta encara de sis setmanes per al ral·li, ha arribat la primera nevada al Coll d’Ordino
• La prova ja compta amb 65 preinscrits

ACA Esport, la divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, té tancada la primera llista de 65 preinscrits de l’ANDORRA WINTER RALLY 2019, una prova de regularitat per a cotxes clàssics que es disputarà el 22 de desembre. L’itinerari constarà de tres passades diürnes sobre dos trams (la carretera CS-240 del Coll d’Ordino, en els dos sentits), amb 6 especials i un total de 56 km.

La llista de preinscrits, que ja està publicada a www.winterrallyandorra.com, la integren 65 equips, el número màxim que pot acollir aquesta prova. Inclou vehicles de sèrie i de competició construïts/homologats fins al 31/12/1990, de 2 o 4 rodes motrius i dividits en classes segons siguin de cilindrada inferior o superior a 2.000 cc. La categoria amb major nombre de preinscripcions és la J (vehicles de competició), amb 39 unitats, seguida de la Hi (vehicles històrics), amb 26.

Podem trobar destacats noms de la història dels ral·lis com per exemple Mia Bardolet (Seat), Jordi Ventura (VW), Francesc Gutiérrez (Opel), Antonio Rius (Seat) i els andorrans Carles Santacreu (Opel) i Gerard de la Casa (Renault). Entre la nombrosa llista d’especialistes en regularitat hi ha Carles Miró (Porsche), Gerard Gummà (Austin), David Nogareda (Porsche), Josep Maria Molas (Ford), Josep Maria Álvarez (VW), Daniel Thoreau (BMW), Andreu Vigué (Porsche) o Kim Vilatarsana (Renault).

La varietat de cotxes fa d’aquesta prova una de les millors del panorama, amb algunes màquines realment clàssiques com ho són els Lancia Stratos (Jordi Pons), Renault 5 Turbo (Gabriel Reyes), Audi Quattro (Raúl Tomás), Lancia Delta Integrale (Sam Juvanteny), VW Golf Rallye (Víctor Abillà), als que hem d’afegir una gran quantitat d’unitats Porsche, BMW, Opel, etc. Un any més, l’ANDORRA WINTER RALLY comptarà amb la presència de l’equip Seat Històrics, amb Mia Bardolet (Seat 1400 B) i els periodistes Enrique Trillo (Seat 1430/1600) i Jesús Bonilla (Seat 127).

El cotxe 0 serà un altre il·lustre, l’equip: Ferran Font-Oriol Julià (Ford Escort Mk II). Hi ha previstos trofeus per als tres primers classificats absoluts (pilot-copilot) i també per als tres primers classificats de cada classe. Tots els equips que acabin el ral·li rebran el ‘Trofeu Finisher’.

Tots amb Regularity Experience


La principal novetat d’aquesta edició és que tots els cotxes participants utilitzaran el sistema “Regularity Experience” (tant per a les mitjanes de regularitat com el cronometratge), innovació aportada per Blunik al món de la regularitat. Aquest sistema va debutar en la darrera edició del Ral·li d’Andorra Històric. Blunik instal·larà en tots els vehicles el dispositiu Blunik RX i des que s’iniciï el ral·li els equips podran seguir la regularitat molt fàcilment, només atenent les indicacions que ofereixi l’aparell, mantenint així una mitjana concreta durant tot el tram amb l’ajuda d’un llum led blau, indicador que l’equip manté el ritme adequat. D’aquesta manera, tots els equips competiran en les mateixes condicions.

La neu ja ha arribat al Coll d’Ordino


L’ANDORRA WINTER RALLY es disputa en carretera tancada i amb neu assegurada en el tram de doble sentit que s’utilitza, a la CS-240 del Coll d’Ordino (a 1.980 metres sobre el nivell del mar), oferint tota la seva gamma de dificultats en els 56 km de regularitat que totalitzaran les sis passades.

Programa, diumenge 22 de desembre de 2019

08h Sortida 1r participant, 1a secció
       3 trams cronometrats
11h Arribada 1r participant, 1a secció
12h Sortida 1r participant, 2a secció
       3 trams cronometrats
15h Arribada 1r participant, 2a secció, final ral·li
17h Publicació de resultats i repartiment de premis

Totes les sortides i arribades tindran lloc a l’aparcament Camp de la Tenada, d’Ordino. La publicació de resultats i repartiment de premis tindran com a marc la sala La Buna, d’Ordino, seu de l’oficina de Cursa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments