Oficial: Citroën deixa el WRC i culpa a Sébastien Ogier d’aquesta decisió

L’anunci de Citroën redueix seriosament el nombre de seients disponibles al WRC.

En confirmar la decisió, Linda Jackson, CEO de Citroën, ha dit:

«La nostra decisió de retirar-nos del programa WRC a la fi de 2019 és conseqüència de la decisió de Sébastien Ogier d’abandonar Citroën Racing.

«Òbviament no hem desitjat aquesta situació però no podem imaginar-nos la temporada 2020 sense Sébastien. M’agradaria agrair a l’equip Citroën Racing per la seva passió i compromís.»

«Una part de l’ADN de Citroën està íntimament lligada al ral·li i estem orgullosos de ser una de les marques amb més títols en la història del WRC, amb 102 victòries i vuit títols de fabricants».

Les sortides del WRC no són res nou per a Citroën. Els famosos chevrons van aparèixer a la màxima categoria amb el BX 4TC en 1986 – aquest cotxe ni tan sols va durar una temporada abans que Citroën el deixés.

Més recentment, l’equip de Versalles va deixar la competició durant el 2005 i 2016, però aquestes ocasions van ser per a desenvolupar un nou cotxe per les següents temporades.

Aquesta vegada no hi haurà una tornada per part de Citroën, ja que PSA Motorsport ha confirmat que Citroën no participarà en el canvi del WRC a híbrid al 2022, ja que s’ha compromès a participar en el Campionat del Món de Resistència amb Peugeot i en la Fórmula E amb la marca DS.

I què diu Ogier de tot això?

Davant les dures paraules de Citroën, on gairebé culpabilitzent al campió francés de la seva retirada del Mundial de Ral·lis, el de Gap s’ha explicat:

«Potser la comunicació no sempre ha estat el punt més fort per a Citroën…»

«Ja aquest any, podíem estar d’acord que no hi havia suficient desenvolupament i que estàvem en desavantatge en el rendiment enfront dels nostres competidors, i no sóc jo l’únic que diu això, crec que qualsevol que conduís aquest cotxe se sentiria de la mateixa manera».

«Des que em vaig incorporar a l’equip era conscient de la dificultat d’aquest desafiament i mai li vaig tenir por a això».

«Per això, fins i tot avui, no em penedeixo en absolut d’intentar aquest desafiament, encara que hagi fallat.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments