Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC: un luxe desconegut

El Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC (consum de combustible en el cicle mixt: 12,0-11,7 l/100 km; emissions de CO2 en el cicle mixt: 273 266 g/km) encarna un nou tipus de luxe en el segment dels SUV. Aquest model amplia l’oferta de la marca Mercedes-Maybach i conjuga la concepció de la carrosseria i la base tècnica del GLS amb el luxe d’una berlina de la categoria suprema.

El seu habitacle de dimensions generoses, realitzat amb materials triats i dotat d’elements molt efectius d’insonorització, crea un ambient de benestar, elegant i summament acollidor. Els ocupants adopten una posició agradablement elevada sobre els seients i disposen de persianes d’accionament elèctric en les finestretes laterals posteriors, que els permeten decidir de quina manera i en quina mesura desitgen percebre l’entorn.

Mercedes Maybach
Mercedes Maybach

La suspensió pneumàtica AIRMATIC incorporada de sèrie o bé, com a opció, el tren de rodatge actiu integral amb E-ACTIVI BODI CONTROL, eviten amb eficàcia que es vegin importunats per les sacsejades resultants de les irregularitats de la calçada. Per primera vegada s’ha implementat un programa de conducció propi de Maybach que augmenta el confort dels ocupants de les places posteriors. Un confort que comença a l’hora d’entrar a l’interior del vehicle. En obrir-se les portes disminueix lleugerament l’altura de l’automòbil. Al mateix temps, s’estén de manera ràpida i silenciosa un estrep il·luminat en el costat corresponent per a facilitar la pujada i baixada. Les plaques de suport dels estreps són d’alumini anoditzat. El motor V8 de quatre litres de cilindrada, 410 kW (558 CV) de potència i 730 Nm de parell és una variant desenvolupada en exclusiva per a Maybach, que mou el vehicle amb força i discreció. El motor està combinat amb el sistema elèctric de 48 volts EQ Boost. El Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC sortirà a la venda en el segon semestre de l’any 2020.

L’estrella Mercedes domina la vista frontal des de la seva posició clàssica sobre el capó, i les fines barres verticals cromades de la calandra del radiador Maybach s’assemblen a un teixit de ratlla diplomàtica. Cridaners elements cromats entorn de les finestretes laterals i els inserits cromatges en els embellidors laterals afegeixen noblesa i elegància a la vista de perfil. Les llandes de 22 o 23 polzades responen a un disseny exclusiu per a aquest model. L’execució de 23 polzades assumeix el disseny de ratlla diplomàtica del frontal. Els embellidors de la sortida de fuita amb un petit perfil transversal accentuen la identitat del Mercedes-Maybach. Això mateix pot dir-se de l’emblema de la marca, visible en diversos llocs, com els muntants D. Una particularitat específica de Maybach és l’acabat bicolor de la carrosseria, disponible en vuit elegants combinacions cromàtiques.

Els estreps extensibles elèctrics són un element destacat del Mercedess-Maybach GLS. Amb ajuda d’aquests elements, pujar i baixar de l’automòbil resulta sempre segur i confortable, malgrat l’elevada altura dels seients. Les plaques d’alumini anoditzat dels estreps, croades per làmines negres de goma, estan il·luminades de nit i són especialment amples en la zona de les portes posteriors, generant així un efecte òptic exclusiu. En la posició recollida, els estreps desapareixen en el revestiment dels llindars. Si s’obre una de les portes posteriors, l’estrep del costat corresponent s’estén en un segon aproximadament cap a l’exterior, de forma completament automàtica. Aquest ajust per defecte pot modificar-se mitjançant un menú especial en el sistema de infoentreteniment MBUX. El Mercedes-Maybach GLS està disponible exclusivament amb dues files de seients per a assegurar que els ocupants de les places posteriors gaudeixin d’una gran habitabilitat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments