WRC: Pierre Budar desvetlla els motius de la marxa de Citroën

Entrevista del director de Citroën Racing després de la marxa de la marxa de l’equip del WRC

Pregunta: «El calendari del WRC o el reglament van jugar un paper en la decisió de Citroën?

Pierre Budar: «Això va ser certament part de l’argument. Per a una marca com Citroën, és molt important que el campionat estigui en línia amb les expectatives de màrqueting. Quan veus el molt que estem impulsant l’electrificació de la nostra marca i els nostres productes, llavors el màrqueting ha d’impulsar les vendes».

«Per a una marca com Citroën, és molt difícil no fixar-se en això. I si el costat esportiu no pot ajudar, és una senyal. Un dels nostres objectius és desenvolupar els mercats internacionals. L’Índia és un gran projecte per a la nostra marca. Però els esports de motor no es pot fer res allí. Això no és molt bo. La Xina és més del mateix.»

«Segurament no estàvem en el nostre millor moment quan li vam dir al nostre CEO que podíem fer per ajudar a la comercialització de la marca perquè no podiem donar respostes sobre aquests temes. I aquests són grans problemes per al nostre departament de màrqueting. Alguna cosa faltava en les nostres propostes referent a això».

Pierre Budar

Pregunta: «Vostè va estar molt actiu en una recent reunió sobre normes híbrides del WRC. Quan es va prendre la decisió d’abandonar?»

Budar: «Per descomptat, hem estat sospesant diversos escenaris des de fa temps. I es va decidir enviar a Peugeot de tornada al WEC. DS ja està involucrat en la Fórmula E. No podíem posar en marxa un tercer programa i aconseguir un diploma de bon rendiment amb tres programes en la mateixa organització».

«Quan es va prendre la decisió [dins de PSA] per a Peugeot, es va prendre la decisió que Citroën no estaria en el WRC híbrid a partir de 2022».

Pregunta: «Creu vostè que existia alguna possibilitat que Peugeot pogués unir-se al WRC en lloc del WEC, per exemple?

Budar: «Això podria haver estat un escenari. Però es va triar el WEC perquè s’ajusta millor a les expectatives del costat de Peugeot. No vull comentar la decisió de Peugeot. No estic en la situació per a fer això.»

Pregunta: «Has pensat en pilots de recanvi com Andreas Mikkelsen o Craig Breen?»

Budar: «Si vols competir en aquest món i lluitar pel títol del WRC, necessites un dels tres grans. Vam fer tot el que vam poder per a aconseguir un d’ells. Si això no funciona, has de prendre una decisió. Això és el que vam fer».

Pregunta: Era Citroën prou competitiu per a fer feliç a Ogier?

Budar: «Estic bastant segur que hem progressat molt durant l’any. També va haver-hi molt de desenvolupament que hauria estat llest per a Monte Carlo. Des del punt de vista de Sébastien, hauria estat millor tenir aquests desenvolupaments ja. Estem d’acord, però no va ser possible.»

«Vam perdre temps a l’inici de l’any. Per això necessitàvem dos anys per a aquest projecte, perquè el primer any va ser certament una mica complicat. Estic convençut que hauríem començat la nova temporada molt millor que la d’aquest any».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments