CERA: IVÁN ARES I DAVID VÁZQUEZ (HYUNDAI I20 R5), GUANYEN A MADRID

Iván Ares i David Vázquez (Hyundai i20 R5) es van imposar en el X Rallye Comunitat de Madrid-RACE, l’onzena i última prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt. Els gallecs acabaven el divendres líders i partien disposats a defensar els 8.2 segons d’avantatge que tenien sobre Xevi Pons i Rodrigo Sanjuán (Skoda Fabia R5).

La jornada del dissabte estava composta per tres seccions, cadascuna amb un tram en el Circuit del Jarama, però amb diferents configuracions. En la primera, en sentit invers, Surhayen Pernía-Alba Sánchez (Hyundai i20 R5) eren els més ràpids, amb Cristian García-Mario González (Volkswagen Polo R5) a només 0.2 i Pepe López-Borja Rozada (Citroën C3 R5), a 0.3. Pons-Sanjuán es deixaven 22.4 segons, amb alguns problemes de pneumàtics, la qual cosa feia que es veiessin desbancats del segon lloc per López-Rozada, que pujaven dos llocs d’una tacada. Ares es mantenia al capdavant, però perdia 13.9 segons, la qual cosa deixava el ral·li molt obert, perquè quedaven altres dues passades pel circuit i l’amenaça de Pepe López era més que latent.

I López, en veure factible la victòria, atacava de nou en la segona passada, aquesta vegada en sentit invers però amb una variant de terra, i aconseguia un nou escratx. Ares, conscient de l’amenaça, estrenyia i solament cedia 1 segon, conservant el comandament de la prova per 7. Aquesta vegada era Pernía el que no tenia una passada molt propícia i cedia una mica més de 12 segons. El càntabre seguia afermat en la tercera plaça de la general, però les possibilitats de barallar la victòria a Ares i López començaven a disminuir considerablement.

Quedava una última passada, amb variant de terra però en el sentit habitual, i en ella López aconseguia imposar-se, encara que només per 1.9 segons sobre Ares, que guanyava per 5.1 segons. López, amb el segon lloc s’adjudicava el Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis. Pons ho intentava tot per a desbancar a Pernía del podi i batia al càntabre per 20 segons, després de que aquest punxés, caient al quart lloc de la general.

Efrén Llarena-Sara Fernández li donaven una gran estrena al Peugeot 208 Rallye 4 de la categoria R2, emportant-se el triomf en l’apartat de Dues Rodes Motrius, amb 1.16.9 d’avantatge sobre Dani Berdomás-David Rivero (Peugeot 208 R2), guanyador en la Peugeot Ral·li Cup Ibèrica després de desbancar del lideratge als portuguesos Pedro Antunes-Paulo López en l’últim tram. Fernando Compaire-Helena Carrasco (Ford Festa N5) s’imposaven en la Copa N5 RMC i Óscar Sarabia-Juan Antonio Dertiano (Suzuki Swift) guanyaven en la Copa Suzuki.

Clasificación final (oficiosa):

  1. I. Ares-D. Vázquez (Hyundai i20 R5), 1:12:24.6
  2. J. López-B. Rozada (Citroën C3 R5), a 5.1
  3. X. Pons-R. Sanjuán (Skoda Fabia R5), a 34.4
  4. S. Pernía-A. Sánchez (Hyundai i20 R5), a 47.8
  5. C. García-M. González (Volkswagen Polo R5), a 1:00.2

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments