Saps a quina velocitat ens multen els radars de trànsit?

Els radars de la DGT són motiu constant de falses llegendes urbanes, algunes d’elles relacionades amb la velocitat a la qual aquests ens multen . Avui expliquem a les clares quins són els marges d’error aplicats en els cinemòmetres.

Els radars multen quan circulem 7 km/h per sobre dels límits permesos si aquesta limitació arriba a 100 km/h i que, per contra, quan els límits són superiors a 100 km/h, els radars ens «retraten» si ens movem un 7 per cent per sobre. És a dir, en una carretera limitada a 120 km/h, ens multarien si superem els 128, 4 km/h.

A més, cal tenir en compte que als marges d’error dels cinemòmetres també caldria calcular el dels nostres propis velocímetres, però tenint en compte que la multa mínima per excés de velocitat és de 100 euros (50 euros amb pagament immediat), el millor és no jugar-se-. Més si tenim en compte que, segons la DGT, el 22 per cent dels accidents de 2018 es van deure a un excés de velocitat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments