Audi farà fóra 9500 treballadors a Alemanya

La casa d’Ingolstadt té plans per retallar el 15% de la seva plantilla, deixant d’invertir en capital humà uns 6.000 milions d’euros.

Els primers efectes secundaris de la mobilitat elèctrica comencen a aparèixer a Alemanya. Audi ha anunciat que implementarà un pla de reestructuració que ajudarà a mitigar els efectes de la transició als vehicles elèctrics. Qui pagarà la factura? Ara per ara seran els treballadors alemanys, perquè Audi ha anunciat que fins i al 2025 s’acomiadaran 9500 persones.

En l’anunci d’aquestes retallades, Audi afirma que “l’empresa ha de perdre pes i estar a punt per al futur, cosa que significa que el perfil d’alguns dels llocs de treball ja no és necessari i es crearan d’altres. «

La reducció massiva es farà mitjançant reformes, indemnitzacions i prejubilació, segons un acord ja establert amb els sindicats. La resta de treballadors d’Audi a Alemanya tindran la seva feina assegurada fins al 2029.

La casa alemanya reduirà la mida de les seves fàbriques a Ingolstadt i Neckarsulm a 450 i 225 mil unitats, respectivament, i s’afegiran models elèctrics per mantenir el nivell producció rendible d’aquestes unitats de producció.

Tot i això, el cap d’Audi, Peter Mosch, va dir que «hem assolit una fita important: complir les nostres feines bàsiques.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments