WRC: OFICIAL Ogier, Evans i Rovanpera a Toyota

S’oficialitza el que s’esperava. Toyota Gazoo Racing ha fet oficial la seva nova formació: Sébastien Ogier, Elfyn Evans i la jove estrella Kalle Rovanperä i els seus respectius copilots s’uneixen a l’equip de Tommi Makinen.

Tommi Mäkinen:

«Sabem el fort que és Sébastien i tots estem desitjant treballar amb ell i amb Julien Ingrassia. Crec que el fet de poder atreure a un pilot amb el seu historial diu molt del que hem aconseguit en tan poc temps amb aquest equip.

«Elfyn és un pilot al qual he estat observant durant algun temps. Hem vist que pot tenir la velocitat necessària per a guanyar en gairebé qualsevol superfície, però també pot ser molt intel·ligent quan ho necessita i aconseguir uns bons punts.

«Conec a Kalle des que era molt jove i sempre ha estat clar que té una cosa especial. Encara li queda molt per aprendre, però crec que ja està preparat per a aquest pas».

Ogier va dir que la seva arribada a l’equip japonès, completa les converses que van començar fa tres anys quan Toyota va confirmar el seu retorn al WRC després d’una absència de 17 anys.

«Ja ho vam parlar al final de 2016, i encara que no van aconseguir que ocorregués en aquell moment, ara em sento aclaparat de començar a treballar amb una marca tan emblemàtica com Toyota, així com amb el meu ídol de la infància, Tommi Mäkinen».

«Els tres som nous en l’equip, així que serà un repte aprendre el cotxe i tot, però per descomptat farem tot el que sigui a les nostres mans per a rendir el més ràpid possible».

El gal·lès Evans, espera que l’experiència de Mäkinen, quatre vegades campió del món de pilots, l’ajudi a aconseguir més victòries.

«Tommi ha tingut molt d’èxit com a pilot i sap el que es necessita per a rendir a aquest nivell. Ha estat genial tractar amb ell, i estic desitjant conèixer millor a l’equip a mesura que ens acostem a l’inici de la pròxima temporada».

Rovanperä, que va provar per primera vegada un Yaris quan tenia 16 anys, ha dit que aprecia la confiança demostrada en ell pel seu compatriota finlandès Mäkinen.

«Estic segur que l’any que ve serà molt exigent. Els majors reptes seran aprendre el nou cotxe i també els ral·ls que són nous en el calendari. Sens dubte, el principil serà aprendre el cotxe, la velocitat i tot el que ve amb ell».

«Crec que en Seb i l’Elfyn seran molt bons companys per a mi per la seva experiència. He d’aprendre d’ells, així que és bo tenir-los també a l’equip»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments