Squad: el cotxe elèctric solar que costa menys de 6.000 euros

La companyia holandesa Squad Mobility ha publicat les principals característiques del seu nou Squad, el seu primer vehicle purament elèctric que utilitza la energia solar com una de les principals fonts per recarregar part de l’energia disponible que es pot emmagatzemar en les seves bateries.

L’interior del Squad està configurat per a dos ocupants i el seu preu recomanat no superarà els 6.000 euros . El seu disseny exterior recorda més aviat al d’un carret de golf, encara que també té certes semblances amb el Renault Twizy.

Segons Squad Mobility, aquest petit vehicle està concebut principalment per a la ciutat i per facilitar la mobilitat entre persones en les grans urbs, de manera que els diferents serveis de carsharing o de cotxe compartit serien els principals beneficiats d’un automòbil d’aquestes característiques.

Entre les especificacions tècniques més rellevants, el Squad incorpora dos petits motors elèctrics amb una potència entire suma els 4 kW , el que li podrien permetre arribar a una velocitat màxima de 45 km / h , encara que segons les notícies que arriben des d’Holanda, els seus equips d’enginyers ja podrien estar treballant en un altre model més potent que podria arribar als 80 km/h.

La carrosseria del Squad mesura 2 metres de llarg, per 1,60 m d’ample i 1,60 m d’alt . Està configurat per a dos adults, encara que en les seves places del darrere poden viatjar fins a dos nens que no superin als 1,25 m d’alçada.

Respecte a la seva autonomia , la companyia Squad Mobility no ha anunciat cap detall, tot i que sí ha especificat que la seva bateria es pot desmuntar i carregar a través de els panells solars que hi ha al sostre o endollant el cotxe directament a una pren domèstica convencional de 220 V .

En les estimacions inicials de Squad Mobility, es contempla la possibilitat que el seu vehicle elèctric pugui recórrer fins a 9.000 quilòmetres a l’any usant només energia solar en aquells països amb moltes hores a el dia de llum solar, és a dir, aquelles regions amb una climatologia més que benigna.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments