Hyundai Nexe: i si l’energia del demà és l’hidrogen?

La tecnologia de hidrogen segueix donant passos endavant per establir-se com una alternativa vàlida al vehicle purament elèctric i, per suposat, com a substitut del cotxe de combustió. Aquesta vegada ha estat l’aeronauta suís Bertrand Piccard qui ha establert un nou rècord d’autonomia a bord d’un Hyundai Nexe .

El passat 25 de novembre Piccard va aconseguir realitzar 778 quilòmetres amb una sola càrrega d’hidrogen , en una ruta que el va portar per carreteres franceses. Al costat d’ell van seure diverses personalitats i polítics que van donar així el seu suport a la mobilitat verda i sense emissions contaminants.

«Amb aquesta aventura, hem demostrat que amb les tecnologies netes, ja no necessitem prototips experimentals revolucionaris per batre rècords. Ara tothom pot fer-ho amb els vehicles estàndard d’emissions zero «, ha assenyalat Piccard a l’acabar la seva aventura.

Bertrand Piccard, aeronauta suís, ha estat l’encarregat de realitzar l’aventura

Per la seva banda, Lionel French-Keogh , Director de Hyundai Motor France, ha posat èmfasi en el futur validesa de l’hidrogen com a mecànica alternativa. «Mentre que alguns poden dubtar de la rellevància de l’hidrogen en els cotxes del demà, nosaltres a Hyundai hem cregut en ell des de 1998, quan vam començar els nostres desenvolupaments en aquesta tecnologia. Gràcies a aquest rècord establert per Bertrand Piccard, tots els dubtes s’han dissipat «, ha recalcat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments