DTM: Kubica busca un doble programa entre DTM i F1 per al 2020

El diumenge, Robert Kubica va completar, de moment, l’última cursa de la seva carrera a la Fórmula 1 a Abu Dhabi. Després d’una decebedora temporada esportiva, el polonès abandona Williams. Encara no ha anunciat el que succeirà amb ell aquesta propera temporada. Però un canvi en el DTM continua sent el gran objectiu.

«Estic buscant un gran desafiament. El més probable és que condueixi en el DTM«, diu Kubica. «A part de la Fórmula 1, aquest és probablement el campionat més difícil d’Europa.

Kubica ja havia expressat el seu interès a canviar al DTM al setembre. La primera possibilitat és l’equip de clients d’Audi WRT, el cap d’equip del qual és Vincent Vosse, havia confirmat les negociacions amb Kubica.

Robert Kubica

© Daimler

Però encara no s’ha anunciat un acord. Això es deu al fet que Kubica vol – o voldria – conduir en dos programes diferents la temporada 2020. «És una mica complicat perquè ha de funcionar des de diferents punts de vista. M’agradaria combinar diferents programes, i això requereix una mica més de treball i alguns compromisos», diu Kubica.

L’altre programa se suposa que és un rol com a pilot provador a la Fórmula 1. El patrocinador polonès de Kubica, la companyia petroliera PKN Orlen, desitja veure a Kubica a l’entorn de la Fórmula 1.

«Si pogués conduir allí [en el DTM], estaria content. I si poguéssim combinar això amb una altra cosa per a fer feliç a tothom, estaria obert.«, confirma indirectament Kubica el desig del seu padrí.

Els possibles grups de Fórmula 1 per als quals Kubica podria conduir en un simulador serien Haas o Racing Point. Com a pilot de simulador, també s’utilitzaria durant els caps de setmana de carreres per a treballar en la configuració dels cotxes.

I aquí és exactament on serien necessaris els compromisos esmentats per Kubica. Perquè els dos caps de setmana (Anderstorp/Mont-real i Monza/Le Castellet) les carreres de Fórmula 1 i DTM tindran lloc en paral·lel en la temporada 2020.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments