DAKAR: Alonso: «No estic preparat per guanyar el Dakar»

Fernando Alonso no espera estar a l’altura dels grans de l’especialitat després de només quatre mesos de preparació amb el Toyota Hilux .

A la Gala de la FIA de divendres passat, a Alonso se li va preguntar si ha estat més complicada l’adaptació al Mundial de Resistència o a l’cotxe de Dakar, i el campió del WEC ho té clar.

«Al Dakar. És la disciplina més extrema, no pot estar més lluny de la F1 del que està. La tècnica de pilotatge és completament diferent, pots accelerar i frenar alhora, cosa que en els monoplaces mai faries perquè el consum de combustible es dispararia.»

«Veure el terreny desconegut que et trobes a cada quilòmetre en comparació a tot el que està controlat i optimitzat en els circuits. I després les distàncies, que ni tan sols et pots relaxar a les rectes. Cada metre és nou i has de prestar atenció a un altre nivell, durant 8 o 9 hores cada dia.»

«Vaig allà a gaudir l’experiència? Sí. Si vaig allà a treure el màxim d’això? Sí. Però, si penso a guanyar el Dakar crec que no estic preparat.»

«Sóc perfectament conscient de la meva falta d’experiència. Hi ha carreres que vaig provar abans dels meus reptes, com Indy, Le Mans o Daytona, en què em vaig sentir bastant competitiu i en les que vaig poder lluitar bé per la victòria «.

«Al Dakar no crec que estigui a aquest nivell. Però jugaré una estratègia diferent. No seré el més ràpid, però espero estar en una bona posició.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments