Opel troba finançament per investigar les bateries del futur

Opel i el fabricant francès de bateries Saft acaben de rebre llum verda de la Unió Europea per a rebre fons públics alemanys que finançaran la fabricació de bateries a Alemanya.

Les dues empreses tenen previst produir cèl·lules de bateries en la planta de components de Opel en Kaiserslautern, en el sud-oest d’Alemanya. La Unió Europea ha donat llum verda al finançament estatal, argumentant que la producció de bateries a Europa és d’interès estratègic.

Després de tot, la Unió Europea ha aprovat mesures per valor de 3.200 milions d’euros per a donar suport a projectes de recerca i innovació en matèria de tecnologia de bateries en set països membres: Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, Finlàndia, Polònia i Suècia.

Per a Opel, aquesta decisió li permet completar el projecte d’inversió per a aquest pla de fabricació de bateries «a casa».

Recordem que al setembre, Carlos Tavares, CEO de PSA Group, havia dit que el projecte depenia del suport que poguessin donar els estats alemany i francès, perquè si aquest suport no existía, seria un projecte sense futur que consumiria molts recursos.

Els 3.200 milions d’euros i els fons públics desbloquejaran, segons es creï, més de 5.000 milions d’euros d’inversió privada que espera la Comissió Europea.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments