Coneix els plans de Cupra per als pròxims anys

L’únic model que comercialitza la marca Cupra en l’actualitat és el Cupra Ateca i, al llarg de 2020, es farà realitat el Cupra León, basat ja en la nova generació del Seat León.

A més del León, els dos nous models que ja estan en el llibre de ruta de Cupra seran el Formentor i el Tavascan.

Cupra León al 2020

Amb el Seat León ja confirmat per a la seva estrena durant el primer trimestre de 2020, un model basat en l’evolucionada plataforma MQB que acaba d’estrenar el VW Golf 8, un model que hauria de començar a vendre’s abans que acabi l’any 2020.

Les últimes informacions que arriben des d’Alemanya indiquen que el nou Cupra León hauria de tenir, almenys, una versió híbrida endollable d’una potència màxima combinada de 245 CV –identical al del Cupra Formentor- amb una autonomia en manera purament elèctrica d’una mica més de 50 km.

Tampoc caldria descartar que el nou Cupra León adoptés una versió d’altes prestacions amb un únic motor de combustió, en aquest cas, amb l’última de les evolucions del conegut propulsor de gasolina 2.0 TSI de quatre cilindres, la potència màxima dels quals es podria situar més enllà dels 300 CV

Cupra Formentor

Cupra Formentor, SUV híbrid 

El primer SUV d’origen cent per cent Cupra serà el Formentor. La seva versió prototip es va presentar en l’edició 2019 del Saló de Ginebra i les últimes imatges espia sobre aquest  indiquen que Cupra està immersa en el seu desenvolupament i posada a punt.

Respecte a les seves versions, el més segur és que el Cupra Formentor adopti un sistema híbrid endollable d’altes prestacions, amb una potència màxima de 245 CV, que s’extraurien de la suma d’un motor de gasolina 1.5 TSI (o 1.4 TSI) de 150 CV i un motor elèctric d’uns 102 CV. La versió definitiva de producció d’aquest SUV híbrid hauria d’estrenar-se, també, durant el 2020.

Cupra Tavascan

Cupra Tavascan: el més imponent

El Tavascan està confirmat que arribarà entre 2022 i 2023. Presentat en el Saló de l’Automòbil de Frankfurt del passat setembre de 2019, el model definitiu de producció serà cent per cent elèctric i adoptarà un aspecte encara més aerodinàmic i esportiu.

El Cupra Tavascan serà més gran que el Formentor (4,63 m de longitud del Tavascan enfront de 4,46 m del Formentor) i podria tenir una potència màxima combinada de 225 kW (o uns 306 CV). Respecte a les primeres dades d’autonomia que es remenen, s’anuncia un rang d’uns 450 km.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments