Lada i Renault recuperen els drets sobre el Niva

El fabricant rus Lada-AvtoVAZ ha recuperat totes les accions de l’empresa conjunta que tenia amb Customary Motors des del passat any 2001, sota la qual es fabricava el Chevrolet Niva. El resultat és que l’aliança Renault-Nissan recuperen els drets sobre la denominació del mític tot terreny Niva.

Tindrem un nou Niva

El tot terreny rus, que es fabrica des de l’any 1977 de forma ininterrompuda (actualment sota el nom Lada 4×4 ), va presentar al Saló de Moscou 2018 un prototip anomenat 4×4 imaginative and Prescient (el de les fotos). Aquest disseny ens anticipava les probables futures línies d’un Niva totalment modernitzat i amb unes dimensions incrementades (4,20 metres de llarg, enfront dels 3,74 metres de l’actual Lada 4×4).

Amb la sortida de Customary Motors de l’entramat rus, Lada recupera així els drets de la denominació Niva i ja pensa -en realitat les seves intencions són clares des de fa anys- en una nova generació per als anys 2021 o 2022 . La plataforma tècnica, aprofitant els avantatges d’estar dins de l’aliança amb Renault, serà amb tota seguretat la del Dacia Duster.

Nou Niva

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments