Primers rumors del nou Nissan X-Path 2020

Els models de tipus SUV i crossover són, sens dubte, la tipologia de vehicle que més «alegries» està reportant a Nissan a Europa. Al ja conegut i anunciat Juke de segona generació, s’acaba de conèixer que la marca nipona emprendrà també una ambiciosa ofensiva d’actualització i renovació en els models X-Path i Qashqai, els quals es revelaran en un termini no superior als 18 mesos.

D’aquesta manera, a mitjans de 2021 ja coneixerem com seran els nous Nissan X-Path i Qashqai, segons el que es pot deduir de les paraules de el cap europeu de la firma japonesa, Gianluca de Ficchy, en una entrevista realitzada per Autonews Europe .

La marca japonesa també té planejat desenvolupar un inèdit SUV purament elèctric que prendrà com a origen el ja vist al prototip Nissan Ariya Theory .

Nissan X-Trail 2020

Nissan X-Path 2020: el primer en arribar

Segons fonts properes a la direcció de Nissan a Europa, en uns sis mesos es donarà a conèixer el renovat Nissan X-Path 2020 . Aquestes mateixes fonts asseguren que la propera tardor (a partir de setembre-octubre de 2020) es desvetllarà el nou Qashqai, un SUV que ja no oferirà motors dièsel en la seva gamma i sí al menys dues versions híbrides.

En el cas del nou X-Path, segons les últimes informacions el nou X-Path 2020 compartirà plataforma tècnica amb la nova generació del Mitsubishi Outlander, de manera que per primera vegada el X-Path hauria de comptar amb una versió híbrida endollable .

A nivell de disseny, el nou Nissan X-Path 2020 comptarà amb alguns detalls ja vistos en el nou Juke II, amb elements semblants i similars en els fars, para-xocs, zones posterior i, per descomptat, en l a graella davantera d’estil V-Circulation. L’interior del X-Path 2020 també promet una substantial millora en la sensació de qualitat transmesa, amb nous materials que milloraran en la seva apreciació visible i en el seu tacte. També equiparà un nou sistema d’informació i entreteniment amb una pantalla tàctil molt més gran, a més d’incloure ja una instrumentació digital darrera del volant.

Nissan X-Trail 2020: el gran SUV se renovará antes que el Qashqai

Quant a les dimensions, és d’esperar que el nou X-Path pogués incrementar la seva longitud i la seva distància entre eixos , de manera que el SUV hauria de millorar també el seu espai interior i capacitat de maleter, comptant de nou amb versions de 5 i 7 places.

A bord, la tecnologia serà una de les grans protagonistes al X-Path 2020, amb connexió a Internet a través de la seva pròpia xarxa WiFi i la màxima compatibilitat amb els diferents sistemes de connectivitat . De sèrie, el nou gran SUV comptarà amb l’avançat sistema de conducció semi-autònoma ProPilot , amb dispositius ja integrats com el de frenada automàtica amb detecció de vianants i ciclistes, manteniment al carril, l’alerta de trànsit del darrere creuat,  l’angle mort, velocitat de creuer intel·ligent amb funció i guiat de el trànsit i reconeixement de senyals de trànsit, entre d’altres sistemes.

A nivell mecànic, a més del ja esmentat X-Path híbrid endollable , també haurien de tenir acceptació les noves motoritzacions de gasolina amb filtre de partícules de l’Aliança Renault-Nissan i Daimler de el bloc 1.3 DIG-T en diversos nivells de potència (al menys, en variants de 130 i 160 CV). A causa de les peculiaritats de l’mercat europeu, és més que probable que pugui oferir-se a l’almenys una motorització dièsel 1.7 Blue dCi de 150 CV.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments