PRÈVIA: Aquest any sí, tindrem Andorra Winter Rally 2019!

Tot està a punt perquè aquest pròxim diumenge, 22 de desembre, es disputi la que serà cinquena edició de l’ANDORRA WINTER RALLY, la prova de regularitat hivernal per a cotxes clàssics organitzada per ACA Esport, divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra.

L’itinerari de l’ANDORRA WINTER RALLY consta de tres passades diürnes a dos trams (els dos sentits del Coll d’Ordino, a 1.980 metres sobre el nivell del mar), amb un total de 6 especials de regularitat controlada per a completar un total de 56 km en carretera tancada. La sortida del 1r participant tindrà lloc a les 8 hores i l’arribada a partir de les 15 hores.

Un total de 65 inscrits componen la llista oficial de participants, com és ben sabut amb la major part dels especialistes formant part de la mateixa al volant de vehicles de les classes J (vehicles de competició) i Hi (vehicles històrics) distribuïts en les tres categories convocades: 6 participants en la classe 3 (quatre rodes motrius), 14 en la 2 (dues rodes motrius superiors a 2.0 litres) i 45 en la classe 1 (2 rodes motrius inferiors a 2.0 litres). Els noms que destaquen en la inscripció són cognoms històrics dels ral·lis: Gerard de la Casa-Jordi Gomà (Renault 5 Alpine núm. 7), Francesc Gutiérrez-Anna Vives (Opel Ascona 400 núm. 8), Mia Bardolet-Eloi Alsina (Seat 1400 B núm. 23), Carles Santacreu-Guillem Santacreu (Opel Ascona 2000 SR núm. 26), Antoni Rius (Seat 124-1800 núm. 28), Jordi Ventura-Josep Autet (VW Golf GTI núm. 30) i Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 924 núm. 31), tots ells campions o guanyadors de proves al llarg de la seva carrera.

D’Andorra a Monte-Carlo


Entre els participants hi ha alguns equips que participaran en la prova com a assaig de cara al Rallye Monte-Carlo Historique, com David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911S núm. 27) i l’equip Seat Històrics, que a Andorra competirà amb tres cotxes que pilotaran els ja citats Bardolet-Alsina (Seat 1400 B) i els periodistes Enrique Trillo-Carles Jiménez (Seat 1430/1600) i Jesús Bonilla-Iván Vicario (Seat 127). Cal destacar que Carles Jiménez ha guanyat dues vegades l’ANDORRA WINTER RALLY acompanyant a Carles Fortuny.

Entre aquests grans especialistes en regularitat, a més dels citats Carles Miró i David Nogareda, figuren Sam Juvanteny-Iván Nieto (Lancia Delta Integrale núm. 1), Daniel Thoreau-Nicolas Thoreau (BMW 325ix núm. 3), Andreu Vigué-Josep M. Casas (Porsche 911 Carrera núm. 10), Kim Vilatarsana-Jordi Vilagrà (Renault 5 Copa Turbo núm. 21), Jordi Pons-Laura Díaz (Lancia Stratos núm. 22), Agustí Domingo-Jordi Parro (Seat 124-2000 núm. 35), Gerard Gummà-Joan Colomé (Austin MG Maestro núm. 36), Josep Maria Molas-Ramon Ferré (Alpine-Renault A-110 núm. 38), Josep Maria Álvarez-Rubén Fontrodona (VW Golf GTI núm. 42), Josep Maria Carreras-Elisabet Carnicé (VW Golf GTI núm. 49), Gerard Massanas-Marta Camprubí (Seat 127 núm. 53), Pau Frigola-Marc Sauleda (Seat 127 núm. 52), etcètera.

Tots amb Regularity Experience


Tots els participants utilitzaran el mateix sistema “Regularity Experience” (tant les mitjanes de regularitat com el cronometratge) aportat per Blunik, que equiparà a tots els equips amb el dispositiu Blunik RX. Des que s’iniciï el ral·li, pilots i copilots podran seguir la regularitat d’una manera molt fàcil, només atenent les senzilles indicacions que ofereixi l’aparell, mantenint així la mitjana estipulada al llarg de cada tram amb l’ajuda d’un led blau, indicador que l’equip manté el ritme adequat.

Andorra Sotheby’s International Realty
Igual que en la seva última edició, l’ANDORRA WINTER RALLY compta amb la col·laboració del Comú d’Ordino i de Canillo i el patrocini d’Andorra Sotheby’s International Realty, empresa afiliada a la prestigiosa marca Sotheby’s International Realty® dedicada a la compravenda de propietats al País dels Pirineus.

Programa, diumenge 22 de desembre de 2019

08h Sortida 1r participant, 1a secció
3 trams cronometrats
11h Arribada 1r participant, 1a secció
12h Sortida 1r participant, 2a secció
3 trams cronometrats
15h Arribada 1r participant, 2a secció, final ral·li
17h Publicació de resultats i repartiment de premis

Totes les sortides i arribades se celebraran en l’aparcament Camp de la Tenada, d’Ordino. La publicació de resultats i repartiment de premis tindran lloc a la sala La Buna, d’Ordino, seu de l’oficina de Cursa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments