WRC: Solberg pilotarà el Polo al Monte-Carlo

Oliver Solberg competirà el pròxim mes al Ral·li inaugural del Campionat del Món de Ral·lis a Monte-Carlo (23 – 26 de gener) amb un Volkswagen Polo R5.

El fill de 18 anys del campió de el món de 2003, Petter, pilotarà el mateix cotxe que va utilitzar pel seu debut en el WRC a Gran Bretanya a l’octubre.

«És realment emocionant anar a Montecarlo», va dir Solberg. «L’objectiu per a aquest ral·li és sumar el màxim d’experiència. Sé per les històries del meu pare que aquest és un dels ral·lis més durs del món, quan la climatologia és adversa pot ser encara més dur.»

«Vull aprendre. No he pilotat gaire amb el cotxe amb especificació d’asfalt, així que aquesta és una oportunitat per a mi d’entendre més des d’aquest costat».

Solberg realitzarà un test de dos dies als Alps francesos a principis del mes que ve per preparar la seva primera sortida. Més enllà de l’inici de la temporada, Solberg creu que els seus plans segueixen sent fluids, tot i les contínues especulacions que el vinculen amb un Skoda Fabia R5 Evo.

«No sé encara què està passant exactament. Estem parlant amb alguns equips i Skoda és un d’ells. Esperem que tot estigui més clar i que sapiguem més després de Montecarlo».

El Ral·li de Suècia, que es disputa a prop de casa seva, és previsiblement una de les prioritats de Solberg.

«Vaig créixer veient al meu pare competint en aquesta prova prop de casa meva. És clar que vull fer-lo!»

«L’any passat va ser dur, recorda que vaig guanyar el Sarma Ral·li a Letònia i molts dels nois se’n van anar directament a Suècia. Estava desesperat per fer-ho. Suècia seria una gran prioritat per a mi, les pistes estan molt a prop de casa meva i del nostre equip a Torbsy.»

«Vull pilotar un R5 en el WRC 2 o WRC 3 la propera temporada i aquest és el meu somni. Vull fer el major nombre possible de proves del campionat, potser alguns dels ral·lis llunyans serà més difícil, hem de veure-ho.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments