WRC: Loeb content del seu canvi a Hyundai i espera més èxits al 2020

El nou vegades campió del món, Sébastien Loeb, treu conclusions del seu breu programa i del seu primer any a Hyundai i creu que va fer el correcte en canviar.
El seu antic equip, Citroën Racing, ha tirat la tovallola per tercera vegada en el Campionat Mundial de Ral·lis, però Sébastien Loeb continua treballant amb Hyundai en 2020 després d’haver canviat a l’equip sud-coreà amb seu en Alzenau, encara que amb un programa parcial.

Avui estic segur d’haver pres la decisió correcta”, va dir Loeb al portal francès rallye-sport.fr.

“Hem acceptat un nou desafiament: La participació en un equip diferent al de Citroën. Això pot semblar fàcil des de fora, però si només has conegut un fabricant en tota la teva carrera, pot portar un temps acostumar-se a ell. Per descomptat que vaig pensar en això. Després vam descobrir una atmosfera i un enfocament diferent al del passat. Tot va ser més ràpid i fàcil del que havia imaginat. I això és el positiu d’aquesta temporada. Avui estem orgullosos de formar part de Hyundai Motorsport. Si hi havia alguna preocupació sobre el compliment d’aquest nou desafiament, ara estic segur que vaig prendre la decisió correcta.

El seu únic podi va ser el tercer en el debut a Xile.

“Un dels records positius és Xile, aquest únic podi amb el Hyundai i20 WRC i per descomptat el títol de Fabricants. Em van contractar amb l’objectiu específic de guanyar aquest títol aportant la meva experiència. L’equip porta anys lluitant per això i m’alegro que l’hàgim aconseguit en la nostra primera temporada junts. Crec que amb Daniel (Elena) he complert la nostra missió”.

Loeb no va poder adquirir molta experiència sobre l’asfalt en el Hyundai i20 WRC d’aquest any, això canviarà en 2020.

“Ens sentim còmodes en el cotxe des del principi, fins i tot al final de la temporada en l’asfalt”, continua Loeb. “Quan mirem el nostre rendiment sobre terra hem de treballar amb l’equip per a esbrinar el que ens falta en l’asfalt. No tinc cap dubte sobre el nostre rendiment per a treballar de tal manera que siguem ràpids en totes les superfícies, especialment en aquelles en les quals vaig ser ràpid en el passat”.

LOEB RALLYRACC 2019 HYUNDAI I20 WRC
LOEB RALLYRACC 2019 HYUNDAI I20 WRC

Loeb va disputar sis d’un total de 13 rallies (Austràlia va ser cancel·lada), a més de dos ral·lis en el campionat francès d’asfalt per a una millor habituació.

“Hyundai també em va permetre conduir a França, als Vosges i en el Var. Van ser moments important en un context completament diferent al d’un ral·li del WRC on hi ha més expectatives i objectius clars. Avui m’agraden aquests mítings amb menys pressió, on l’únic objectiu és divertir-se i oferir alguna cosa als espectadors. Això també ens ha ajudat a mantenir el ritme. Ho he dit moltes vegades, ja no estic preparat per a conduir una temporada completa de WRC. Però si no condueixo durant un temps, el perdo ràpidament”.

També en 2020 es completarà un programa curt amb sis rondes del WRC i el tercer Hyundai i20 WRC es compartirà amb Dani Sordo juntament amb els nouvinguts Ott Tänak i Thierry Neuville.

“Què passa amb el 2020? Estic content que hàgim trobat ral·lis addicionals a més de les sis rondes del WRC. Aquest va ser un bon ajust i va complir amb les meves expectatives. Per què hauria de canviar això ara? Podria haver-hi altres esdeveniments. Mai em canso de descobrir coses noves, però aquesta no és la prioritat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments