Volkswagen vol electrificar els aparcaments amb robots

Volkswagen afirma que els robots són “una solució ràpida i fàcil per a electrificar cada espai d’estacionament”. Sota aquesta premissa, la marca alemanya ha presentat un robot de càrrega autònom que s’encarrega de transportar un petit vagó equipat amb bateries mòbils per a recarregar els cotxes elèctrics mentre estan estacionats en un aparcament.

El procés no necessita intervenció humana directa i es controla des d’una aplicació per al mòbil. De moment es tracta d’un concepte, d’una idea que de moment no té data oficial de sortida al mercat.

El robot compta amb càmeres, escàners làser i sensors ultrasònics per a poder moure’s per l’aparcament amb total seguretat fins a arribar al vehicle. Una vegada allí obre de manera remota la tapa de recàrrega del cotxe i endolla el port de recàrrega que ha transportat.

Els robots autònoms de càrrega de Volkswagen estan preparats per a moure bateries de 50 kW amb el que podrien carregar diversos vehicles alhora en funció de la capacitat de les seves bateries.

A més, mentre es carrega un determinat vehicle, el robot queda lliure per a realitzar la mateixa operació amb altres vehicles que sol·licitin el servei. I una vegada es completa l’operació, el robot recull el dispositiu d’emmagatzematge d’energia i el retorna a l’estació de càrrega corresponent.

“El robot de càrrega mòbil provocarà una revolució quan es tracta de carregar en diferents estacionaments, com a aparcaments de diversos pisos, espais d’estacionament i aparcaments subterranis perquè portem la infraestructura de càrrega a l’automòbil i no a l’inrevés” afirma Mark Möller, cap de la divisió de Components del Grup Volkswagen.

“Amb això, estem fent que gairebé tots els aparcaments siguin elèctrics, sense cap mesura d’infraestructura individual complexa “, afegeix.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments