TURISMES: El Toyota Supra GT300 ja roda

L’últim Toyota GR Supra s’està preparant per al seu pròxim gran debut, ja que el canal nenkatsu de YouTube ha vist recentment a un dels seus prototips de competició conduint amb ràbia per l’icònic Fuji Speedway.

La primera tanda de nous Supras de producció pot ser que encara estigui en mans d’alguns afortunats propietaris privats, però amb l’equip de competició de Toyota, Gazoo Racing, involucrat, era només qüestió de temps que el Supra comencés a aparèixer en alguns campionats, especialment perquè va ser construït amb les carreres de GT en ment.

Destinat a competir en la principal competició del Japó, el nou cotxe de carreres Supra està sent desenvolupat per a competir en la sèrie GT300 en lloc de la classe FIA GT3. Segons DailySportsCar, això significa que els enginyers han de conservar pràcticament la forma original del cotxe, però tenen via lliure per a modificar l’aerodinàmica de la carrosseria, el xassís, la suspensió i les transmissions al seu gust, a diferència de les normes de la FIA GT3 que limiten aquests paràmetres.

Això demostra clarament que el perfil general del Supra continua sent el del prototip GT300, però amb una carrosseria aerodinàmica significativament més agressiva, un enorme aleró posterior i eixos eixamplats. No obstant això, es pot escoltar en el vídeo de YouTube que un V-8 d’alt rendiment sembla aguaitar sota el capó, enlloc del V6 del cotxe de sèrie, que és un BMW turboalimentat.

El Supra GT300 sembla haver seguit els passos del més potent Supra GT500 construït per a la classe Super GT l’any que ve, unint-se al Supra GT4 com la tercera variant esportiva dels cotxes de carreres del gegant automobilístic japonès. S’espera que el GT300 faci la seva entrada oficial en les carreres de la Autobacs Super GT Sèries en 2020 liderada per l’equip de carreres Saitama Toyopet GreenBrave.

Clica aquí per veure el vídeo

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments