L’INFAME DAKAR 2020: Despres amb Mike Horn amb un SSV

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

Cyril Despres s’havia mostrat molt discret de cara a la seva participació al Dakar 2020 després del 5è lloc collit l’any passat al Perú al volant d’un buggy de l’equip Team X-Raid. I amb raó, perquè el pla que s’ha gestat entre bastidors estava subjecte a una important incògnita.

Amic des de fa ja temps de l’aventurer Mike Horn, el pentacampió del Dakar en motos li va proposar el seient del copilot en un SSV inscrit per l’equip Team RedBull. Atret per l’oportunitat de “fer realitat un somni de la infància”, aquest rodamón dels pols i els cims va acceptar el desafiament però es va topar amb un important escull en el camí: la seva travessia en esquís des de l’oceà Àrtic fins al Pol Nord es va veure seriosament amenaçada per la inquietant reducció de la capa polar. El retard en l’aventura i el perill al qual es va exposar van comprometre la formació d’aquest duo de luxe per al Dakar, si bé sembla que Horn està ja llest per a respondre puntualment a la seva cita amb Despres en Jeddah.

“La vida, com a aventurer que sóc, em porta a molts llocs i ara toca el Dakar. He estat bloquejat en el gel durant un mes però em trobo ja en ruta cap a l’Aràbia Saudita per a reunir-me a la fi amb el meu amic Cyril Despres”.

El repte esportiu és doble per al francès, qui baralla per la victòria en la categoria SSV i participa en qualitat de padrí en l’operació RedBull, que aspira a promoure la categoria descobrint joves talents. Per a aquest any, han estat seleccionats els estatunidencs Blade Hildebrand, de 21 anys, i Mitch Guthrie Jr., de 23.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments