WRC: Lappi a M-Sport Ford al 2020 juntament amb Suninen i Greensmith

Esapekka Lappi unirà les seves forces amb Teemu Suninen i Gus Greensmith aquesta temporada, ja que l’equip M-Sport Ford World Ral·li Team ha posat als joves al capdavant de la seva campanya per al Campionat Mundial de Ral·lis.

Al volant dels Ford Fiesta WRC, estaran els tres pilots amb una edat mitjana de 25 anys i seran liderats per un equip igualment jove i ambiciós – l’edat mitjana dels enginyers és de només 30 anys, i el director de l’equip Richard Millener de només 35 anys!

Com a guanyador d’un ral·li del mundial, Lappi liderarà l’equip al costat del seu compatriota i copilot Janne Ferm. L’última vegada que els finlandesos es van posar al volant d’un Fiesta va ser en 2012, quan es van llançar a l’èxit en el campionat finlandès amb una gran quantitat de victòries al volant del Ford Fiesta S2000.

Després d’aconseguir la seva primera victòria al seu país en 2017, Lappi i Ferm s’han assegurat set podis del Campionat Mundial de Ral·lis i l’any passat es van proclamar subcampions en tres proves. Competitius en totes les superfícies, els finlandesos tenen velocitat en abundància i l’equip està ansiós per veure el que poden fer quan es reuneixin amb l’Oval Blau.

Teemu Suninen i Jarmo Lehtinen continuen la seva col·laboració és la seva segona temporada completa al WRC. Suninen va fer el seu debut en el món dels cotxes de ral·li en 2017, va assegurar el seu primer podi en 2018, i va liderar el seu primer ral·li en 2019 – pel que l’equip està ansiós per veure el que pot fer el 2020.

Aquesta és també la primera vegada que una alineació totalment finlandesa lidera l’equip des que Mikko Hirvonen es va associar amb Marcus Grönholm en 2006 i 2007, i Jari Matti Latvala de 2008 a 2011. En aquests sis anys els finlandesos han aconseguit dos campionats, 31 victòries, 99 podis i 592 victòries d’etapa, i M-Sport Ford està ara desitjant promocionar la pròxima generació de finlandesos voladors.

Al costat dels finlandesos, en el tercer Ford Fiesta WRC en nou esdeveniments, es troben els talents britànics Gus Greensmith i Elliott Edmondson. Els britànics començaran la seva temporada en Monte-Carlo abans dels esdeveniments a Mèxic, l’Argentina, Portugal, Sardenya, Finlàndia, Turquia, Alemanya i Gal·les.

El director general, Malcolm Wilson:

«Tornarem a les nostres arrels en més d’un sentit aquest any – presentant un equip jove i donant la benvinguda a dos grups de finlandesos de nou a la família. Hem gaudit d’uns resultats fantàstics amb Marcus, Mikko i Jari-Matti, i ara estic desitjant veure com es desenvolupa la pròxima generació de finlandesos voladors».

Però la nostra filosofia principal sempre ha estat la promoció i la progressió dels joves talents, i en Esapekka, Teemu i Gus tenim tres joves talentosos que són tots capaços d’obtenir resultats sòlids».

«Pot ser que l’equip sigui jove, però tenen l’experiència i l’ambició d’arribar lluny, i estic desitjant veure el que poden aconseguir en 2020».

El director de l’equip, Richard Millener:

«Hi ha molt de potencial en la nostra alineació del 2020 i el nostre objectiu és continuar competint per a obtenir els millors resultats. La victòria en el ral·li és l’objectiu final, i crec que tenim totes les possibilitats d’aconseguir-ho. Tothom està decidit a complir, i no podem esperar a quedar-nos parats».

«Esapekka és un guanyador provat i no hi ha dubte de la seva velocitat. Va acabar segon tres vegades l’any passat, així que estic desitjant veure com se les arregla amb el Fiesta. I si és alguna cosa semblança a l’última vegada que es va posar al volant d’un Ford, llavors ens espera una gran temporada!

«Crec que molta gent estarà interessada a veure el que Teemu pot fer també». Ell i Jarmo treballen molt ben junts i no em sorprendria que els veiéssim millorant els resultats de les proves d’aquest any.

«També és genial veure a Gus de tornada amb nou esdeveniments amb el Fiesta WRC. Va tenir un debut molt fort l’any passat i només s’enfortirà i tindrà més confiança a mesura que avanci la temporada. Aquest és un any d’aprenentatge per a ell, però si conec a Gus voldrà deixar la seva petjada també».

Esapekka Lappi:

«Tinc moltes ganes d’aquesta nova aventura i estic emocionat de veure el que podem aconseguir. M-Sport Ford té una veritable passió pels ral·lis i hi havia molts pilots talentosos disponibles per a aquest seient, així que estic molt content que hagin posat la seva confiança en nosaltres – donant-nos a mi i a Janne l’oportunitat de mostrar el que podem fer en el 2020.

«Comencem a fer proves aquesta setmana, i tinc moltes ganes de descobrir el Fiesta. L’última vegada que vaig conduir un Ford vam tenir molt d’èxit i seria genial veure que això continuï aquest any. No puc esperar a començar, i espero que puguem tindre alguns bons resultats».

Teemu Suninen:

«Estic molt agraït a Malcolm i a l’equip per la seva confiança en mi. Sento que he après molt en els últims 12 mesos, i estic desitjant veure el que Jarmo i jo podem fer el 2020. L‘any passat em va ensenyar que haig de donar-ho tot en tots els ral·lis si vull aconseguir els millors resultats, i això és el que espero fer aquest any.

«També és molt bo estar en un equip amb Esapekka perquè ell va ser una espècie d’heroi per a mi en la meva infància. Quan vaig començar a fer karts d’adolescent a Finlàndia, ell estava en el mateix equip i va guanyar el campionat. Tres anys després vaig poder fer el mateix, i ara estem els dos en ral·li i els dos de tornada en el mateix equip».

Gus Greensmith:

«He estat esperant aquesta oportunitat tota la meva vida, i ara la tinc. He progressat a través de la «Escala d’Oportunitats» de M-Sport Ford, des del R1, al R2, al R5 i ara al WRC. Li dec molt a tots a M-Sport i Ford que m’han ajudat a progressar com a pilot, però encara hi ha molt més per venir.

«L’equip pot ser jove, però tots som ultracompetitius i junts estic segur que podem oferir unes bones prestacions. Durant la temporada baixa he fet algunes grans millores fora del cotxe de ral·li. Mai he estat més en forma, i mai he estat més ràpid, i quan el semàfor es posi verd per a la primera especial del 2020 estaré llest».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments