Hyundai i Kia s’electrifiquen aquest 2020

El model més venut de Hyundai a l’Estat, el Tucson, així com el Hyundai Santa Fe, i el KIA Sorento, estrenaran durant aquest any que acaba de començar versions ‘electrificades’, de manera que es tracta d’un any important per a aquests tres tot camins asiàtics.

Parlem de models híbrids i híbrids endollables (PHEV), que formen part de la important ofensiva que dibuixa l’estratègia del grup coreà, la pretensió és tenir a la venda en el mercat 44 models electrificats, 11 d’ells alimentats exclusivament per bateries, així com dos models de pila de combustible d’hidrogen, de cara a l’any 2025.

Els tres SUV comptaran en algun moment d’aquest 2020 tant amb una versió híbrida convencional com amb una híbrida endollable, si bé el fabricant no ha avançat xifres ni dades tècniques sobre aquestes variants.

Actualment, Hyundai ja ofereix diversos híbrids endollables, com el Hyundai KONA o el Hyundai IONIQ, a més dels KONA i IONIQ elèctrics, i el NEXE d’hidrogen. KIA, per la seva banda compte en la seva oferta amb un Niro híbrid i un altre híbrid endollable, l’elèctric e-Soul i l’Optima endollable.

Els plans del grup, que contemplen una inversió de 78.000 milions d’euros d’aquí a 2025, també inclouen el llançament d’un cotxe 100% elèctric, probablement el 2021, i una nova plataforma dedicada a models electrificats, que hauria estrenar-se a 2024. A més, el 2023, Hyundai té com a objectiu oferir tecnologia de conducció autònoma.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments