L’INFAME DAKAR 2020 – ETAPA 2: Toyota i Mini al capdavant, Alonso perd més de 3h

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i en especial en els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

Segona etapa, primera victòria de Toyota. Giniel De Villiers (Toyota) ha guanyat la segona etapa del Dakar, acabant 3’57» per davant d’Orlando Terranova (Mini). Khalid Al-Qassimi (Peugeot) ha estat tercer a 5’42».

Mathieu Serradori (Buggy Century) ha estat quart, per davant de Nasser Al-Attiyah (Toyota) i Carlos Sainz (Mini Buggy), mentre que el saudita Yazeed al Rajhi (Toyota) ha acabat en setè lloc després de liderar gran part de l’etapa. El guanyador d’ahir, Vaidotas Zala (Mini) ha acabat el vuitè.

Amb aquests resultats, trobem dos Mini al capdavant. Orlando Terranova és el nou líder del Dakar, ara amb 4’43» d’avantatge sobre Carlos Sainz. Després d’una nova etapa molt cautelosa, Nasser Al-Attiyah és ara tercer a 6’07» del líder.

Una gran carrera està fent Mathieu Serradori (Buggy Century), que després de dos etapes és quart a 7’22» de la davantera. Amb el vuitè lloc d’avui, Vaidotas Zala (Mini) ha caigut al cinquè lloc de la classificació, ara a 8’11» del nou líder.

Malgrat la victòria en la jornada d’avui, les punxades que Giniel de Villiers va sofrir ahir li van fer perdre 23:16s i ara és sisè en la classificació general a 12:04s.

Khalid Al-Qassimi ha patit també per les punxades, ja que aquests problemes al final d’etapa d’ahir li van fer perdre molt temps, quan fins i tot havia liderat la carrera. Avui ha estat tercer en l’etapa i ha pujat al setè lloc de la general.

Després del segon lloc en la primera etapa, Stéphane Peterhansel i Paulo Fiúza (Mini Buggy) han tingut una jornada complicada avui, ja que només han estat novens, per la qual cosa ara és al vuitè lloc de la general, a 13m17s de Terranova.

Desafortunat Yazeed al-Rajhi. Ahir només era vuitè a les 11.46 després de problemes en la fase inicial, i avui, després de liderar la carrera durant gran part de l’etapa, ha tingut problemes prop del final, mantenint la mateixa posició en la general, novè, però una mica més lluny a la general.

Tancant el top 10 es troba Bernhard Tingues Brinke (Toyota), immediatament per davant de Beneditkas Vanagas, que amb Filipe Palmeiro al seu costat (Toyota) són 11è en la general, havent pujat quatre posicions, havent recuperat set minuts per al líder de la carrera en comparació amb el dia anterior.

A continuació en general Vladimi Vasyliev (Mini), Martin Prokop (Ford Raptor) i Nani Roma (Borgward)

Fernando Alonso (Toyota) es va detenir al voltant del Km 160 de l’especial. L’espanyol estava fent una bona etapa, era tercer en el Km52, quart en el Km 104 peròha perduty més d’una hora després de trencar un braç de la suspensió del Toyota Hilux en xocar contra una roca amagada en l’arena.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments