Daimler i Volvo negocien la col·laboració per desenvolupar motors tèrmics

Segons l’Automobilwoche alemanya, que cita un executiu Volvo, la marca sueca i Daimler ja han mantingut converses exploratòries per al desenvolupament conjunt de motors de combustió interna.

Aquesta informació va ser finalment confirmada per les parts, però ambdues deixen clar que és massa aviat per parlar de projectes futurs en el marc d’una col·laboració conjunta. Curiosament, el propietari de Volvo també és propietari de Geely 10% del capital de Daimler , tot i que no hi ha cap relació que provoqui efectes o facilitats d’aproximació entre les dues parts a causa d’aquesta situació.

Ja a l’octubre 2019 Volvo havia anunciat que fusionaria la seva divisió investigació i desenvolupament de motors de combustió interna i producció d’aquests motors, amb Geely en una empresa externa, cosa que ens permet establir un proveïdor mundial que desenvoluparà la propera generació de motors de combustió interna i motors híbrids. Que aquesta nova empresa comenci a operar al març d’aquest any i pugui ser el punt de partida d’aquesta col·laboració amb Daimler.

Recordeu que Geely i Daimler ja tenien un pla de col·laboració per construir la propera generació de models elèctrics organitzats amb èxit a la Xina, amb Geely i Volvo que ja comparteixen tecnologia amb la marca Lynk & Co.

De Daimler, l’únic comentari va ser que «la col·laboració amb Geely es desenvolupa de manera positiva». És a dir, aquesta associació de Daimler-Volvo no ha estat confirmada ni negada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments