WRC: M-Sport Ford prepara l’evolució de motor més important per al Fiesta WRC

M-Sport té com a objectiu tornar a guanyar una prova del Campionat Mundial de Ral·lis enguany, amb el «canvi més gran» realitzat en el seu motor des que va començar el reglament actual el 2017.

El Ford Fiesta WRC va ser un rival dur quan el nou reglament del WRC va entrar en vigor fa tres anys, ja que Sébastien Ogier, Ott Tanak i Elfyn Evans van aconseguir victòries amb el cotxe durant les dues temporades següents que van incloure dos títols de pilots per a Ogier (2017-18) i un títol de fabricants l’any ’17.

No obstant això, la temporada passada l’equip va tenir problemes després de la sortida de Ogier a Citroën, i no va aconseguir una victòria amb Evans i Teemu Suninen com a principals pilots.

El propietari de l’equip, Malcolm Wilson, té l’esperança que l’actualització, que està prevista per a la quarta prova del 2020, faci avançar a l’equip una vegada més.

«Aquest és el canvi més gran que hem fet al motor des que vam començar a treballar amb aquest cotxe [el 2017]», va dir Wilson a Autosport.

«És un gran pas. Com era d’esperar-se, hem treballat estretament amb Ford en això, fent molta feina de modelatge en el motor.

«Quan arribi, tindrem més potència, parell motor i capacitat de conducció – com vaig dir, serà una gran diferència. Una vegada que tinguem això en el seu lloc, no veig cap raó per la qual no hàgim de desafiar [la victòria] en totes les rondes restants de la temporada».

«Sabem en quina situació ens trobem enguany i estic desitjant que comenci.

«No tindrem tres cotxes en cada prova, així que no estarem en posició de lluitar pel [títol] dels fabricants, però tindrem alguns esdeveniments objectiu en els quals buscarem victòries«.

El fitxatge d’Esapekka Lappi:

«Esapekka era un dels pocs pilots actuals que mai havia conduït per a mi», va dir Wilson.

«Més enllà de saludar-ho al parc de servei, mai l’havia conegut realment.

«Ens vam asseure i parlar les coses i vaig poder veure ràpidament que ell encaixaria en el que estem fent aquí i en l’ambient que tenim en l’equip».

«Té una bona experiència en el WRC i és un guanyador, hi ha una cosa de mentalitat que ve amb tot això».

«Crec que s’adaptarà ràpidament a l’equip i trobarà el nostre cotxe bastant fàcil de conduir».

«Hi havia uns quants pilots, però aquesta no va ser una elecció difícil una vegada que em vaig asseure amb ell.«

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments