WTCR: Noves curses, noves emocions

El calendari del 2020 inclou visites a dues noves seus: el circuit MotorLand Aragó i l’Inje Speedium de Corea del Sud.

Motorland serà la seu de la WTCR – FIA World Touring Car Cup no una sinó dues vegades l’any 2020. A més de la celebració de la primera carrera del WTCR a l’Estat, el circuit situat en terres aragoneses serà l’escenari del test oficial de pretemporada del 24 al 26 de març.

La prova, que anteriorment se celebrava en el Circuit de Barcelona-Catalunya, és tradicionalment el primer lloc en què el gruix dels principals contendents estan en pista al mateix temps. La seva proximitat a l’esdeveniment inaugural al Marroc ofereix als equips l’oportunitat de completar els seus últims preparatius per a la pròxima campanya.

Càlcul del pes de la compensació basat únicament en els temps de les voltes de classificació

Una vegada que la temporada 2020 estigui en marxa, els temps de les voltes de carrera ja no es tindran en compte per als càlculs del pes de la compensació, la qual cosa significa que només comptaran els temps de les voltes de qualificació. A més, els càlculs es realitzaran sense tenir en compte l’efecte del llast. En el seu lloc, s’aplicarà una correcció als temps de tornada, d’acord amb el llast que s’hagi emportat en els esdeveniments anteriors.

Els canvis en el Reglament Esportiu s’han fet per a desanimar als equips – en conjunt amb els enginyers de les marques de carreres clients – el fet que instrueixin als pilots a establir de manera efectiva temps de carrera més lents per a ajudar a limitar la quantitat de pes addicional que s’afegeix als seus cotxes per al següent cap de setmana de carrera. El resultat que es pretén obtenir és una millor carrera, ja que els pilots s’esforçaran en cada volta per a intentar guanyar posició, en lloc de conduir amb una estratègia de pes de compensació en ment. Els càlculs del pes de compensació seran més precisos, fluctuaran menys i s’acostaran al rendiment real de cada cotxe en la realitat.

Classificació de novençans per a mostrar nous talents

Els pilots de 23 anys o menys, que l’1 de gener de 2020 hagin participat en no més de tres esdeveniments del WTCR, seran inclosos en la nova classificació de novells, que s’ha introduït per a reconèixer els èxits dels joves pilots en el WTCR.

CALENDARI 2020 WTCR

04-05 AprilMoroccoMarrakesh
25-26 AprilHungaryHungaroring
22-23 MayGermanyNürburgring Nordschleife
06-07 JuneSlovakiaSlovakiaring
20-21 JunePortugalVila Real
04-05 JulySpainMotorLand Aragon
05-06 SeptemberChinaNingbo
17-18 OctoberSouth KoreaInje Speedium
21-22 NovemberMacauMacau
13 DecemberMalaysiaSepang

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments