ŠKODA celebra 125 anys d’història

ŠKODA es va fundar en 1895 i s’ha convertit en un dels fabricants d’automòbils més antics encara en actiu
› ŠKODA celebra el seu 125 aniversari acompanyat de diverses activitats, promocions i esdeveniments al voltant del món
› La companyia també celebra 115 anys des de l’inici de la fabricació d’automòbils
› Aniversaris de molts dels models històrics de la marca
› ŠKODA entra amb força en una nova era de mobilitat individual

Aniversari de ŠKODA AUTO: El fabricant d’automòbils celebra 125 anys des de la seva creació i 115 anys des que la companyia va començar la producció d’automòbils. Diversos dels models més importants de la marca també celebren el seu aniversari aquest any 2020.

El president del Consell de Direcció de ŠKODA, Bernhard Maier destaca que: «ŠKODA és un dels cinc fabricants d’automòbils més antics encara actiu avui dia. El coratge i la ingenuïtat dels dos fundadors de la marca, Václav Laurin i Václav Klement, són el pilar fonamental d’aquesta història plena d’èxits i al mateix temps són una obligació i un incentiu per a conduir a l’empresa cap a un futur pròsper. Això és precisament el que estem fent a partir de la nostra estratègia 2025, transformar a ŠKODA d’un fabricant d’automòbils a una companyia Simply Clever per a oferir les millors solucions de mobilitat».

Per a aconseguir aquest objectiu, ŠKODA continua el seu camí cap a la electromovilitat en 2020, presentant la versió de producció en sèrie del VISION iV durant el primer semestre de l’any. El 125 aniversari de la fundació de la companyia també marca el començament d’una nova era per al fabricant: el SUV totalment elèctric és el primer vehicle de la marca basat en la plataforma modular elèctrica del Grup Volkswagen. Com a membre d’aquesta campanya de productes en curs, ŠKODA llançarà 30 nous models des de 2019 fins a finals de 2022, dels quals més de deu seran parcial o completament elèctrics.

Els fundadors de la companyia, Václav Laurin i Václav Klement, van establir les bases perquè ŠKODA es convertís en un de les principals fabricants d’automòbils d’èxit a nivell internacional. Al desembre de 1895 es va iniciar la producció i reparació de bicicletes en la localitat de Mladá Boleslav a la Bohèmia Central. L’empresa que va portar el seu nom, Laurin & Klement (L&K), aviat oferiria vehicles de dues i tres rodes en diverses versions, i la producció de motocicletes començaria en 1899. Els models tècnicament innovadors aviat van guanyar en popularitat com per exemple a Anglaterra, un dels mercats d’exportació més exigents.

El primer automòbil de Laurin & Klement, el Voiturette A, va debutar en 1905. Aquest model aviat va demostrar ser un vehicle d’alta qualitat i amb un excel·lent rendiment. L&K va expandir considerablement la seva gamma de models i va començar a oferir vehicles esportius i comercials d’alt rendiment que van convèncer a conductors de tot el món. 115 anys després, el fabricant d’automòbils segueix actiu en més de 100 mercats i lliurament fins a 1,24 milions de vehicles a clients de tot el món cada any.

La base per al desenvolupament futur d’aquesta exitosa història es va donar el 1925 quan Laurin & Klement es va fusionar amb el grup d’enginyeria mecànica ŠKODA, que va assegurar el capital necessari per a l’expansió. Des de llavors, la fletxa alada ha aparegut en el logotip de la marca dels vehicles de Mladá Boleslav.

ŠKODA celebra el seu 125 aniversari en 2020 amb moltes activitats, campanyes i esdeveniments per als empleats de la companyia, fans de la marca i entusiastes de l’automòbil. Per exemple, els models històrics més reconeguts prendran part en esdeveniments a la Xina i l’Índia, així com en altres mercats internacionals. Un concert especial de la mundialment coneguda filharmònica Checa serà un punt culminant l’any de les festivitats. A més, per a aquest aniversari, ŠKODA llançarà una extensa campanya de màrqueting i comunicació en totes les xarxes socials de la marca, en la pàgina web de l’empresa i en el ŠKODA Storyboard sota el lema ‘Impulsant la creativitat des de 1895’.

Durant la història de la companyia, els centres de producció txecs i internacionals han construït models de ŠKODA que s’han convertit en icones de la marca i alguns d’ells celebraran l’aniversari de les seves estrenes mundials o llançaments al mercat en 2020: per exemple, fa 85 anys, en 1935, ŠKODA va presentar el fascinant ŠKODA 935 Dynamic amb el seu cos aerodinàmic.

Fa seixanta anys, al setembre de 1960, l’empresa va presentar el primer ŠKODA OCTAVIA COMBI en la Fira Internacional d’Enginyeria en Brno, i l’elegant 2+2 coupé ŠKODA 110 R va debutar en 1970. El 70 aniversari de la participació d’un equip de fàbrica en les 24 hores de Le Mans en 1950, en un ŠKODA Sport, commemora la llarga tradició de ŠKODA en l’automobilisme.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments