WRC Ral·li Monte-Carlo 2020 – Etapa 3: Neuville-Gilsoul i Hyundai s’emporten el Monte

El belga ha guanyat les quatre especials de l’última etapa a les muntanyes de Mònaco per a remuntar des del tercer lloc, segellant un cap de setmana perfecte amb el màxim de punts de bonificació després de guanyar el Power Stage per 0,016seg.

L’any passat Neuville va ser superat per l’heroi francès Sébastien Ogier per 2,2seg. La venjança ha estat dolça aquesta vegada, ja que el pilot del Hyundai ha relegat a Ogier i al líder d’ahir a la nit, Elfyn Evans, per a guanyar la prova inaugural del Campionat del Món de Ral·lis per 12,6seg.

Ogier ha superat al seu company d’equip Toyota Yaris, Evans, en l’últim tram i ha acabat 1,7 segons per davant. Tots dos pilots feien el seu debut amb el Toyota Gazoo Racing.

«L’objectiu era guanyar aquest ral·li i prendre’m la revenja, això et fa sentir molt bé en aquest moment«, va dir Neuville. «És pel que hem estat lluitant durant molt de temps«. El Ral·li de Montecarlo és un dels esdeveniments més històrics que tot pilot del WRC vol guanyar almenys una vegada, i ho hem aconseguit».

Va liderar la prova en el primer tram del dijous a la nit, però només va poder veure com Evans i Ogier el passaven en la classificació. Però Neuville no es deixava vèncer i va acabar aconseguint nou cronos més ràpids en 16 etapes especials.

Sébastien Ogier es va avançar al seu company d’equip Elfyn Evans en el Power Stage i es va col·locar en segon lloc

Ogier es va perdre la seva setena victòria consecutiva al Monte, però el francès es va mostrar satisfet amb l’inici de la seva aventura amb Toyota al podi. Evans no va trobar el mateix ritme que li havia portat al primer lloc de la classificació abans del diumenge.

Esapekka Lappi va acabar quart amb un Ford Fiesta, assegurant un rècord de 250 punts consecutius per a M-Sport Ford. El finlandès va acabar gairebé tres minuts per darrere d’Evans i més d’un minut per davant del debutant amb Toyota Kalle Rovanperä en cinquè lloc, un resultat que és el millor de la seva carrera.

Tots dos van superar a Sébastien Loeb, que va acabar sisè després de sortir-se de la carretera i cedir més tard per una mala elecció de pneumàtics, va acabar amb una goma molt desgastada.

Takamoto Katsuta ha estat un altre dels quals ha aconseguit el millor resultat de la seva carrera. El jove japonès ha acabat setè amb el Yaris per davant de Teemu Suninen. El finlandès es va emportar la vuitena posició després de perdre temps amb la transmissió trencada en la primera nit.

El guanyador del WRC 3, Eric Camilli, i Mads Østberg, guanyador del WRC 2, van completar la taula de classificació.

La sèrie es trasllada a Suècia per a la segona cita, ja que Torsby acull la prova sobre neu i gel del 13 al 16 de febrer

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments