WRC: Loubet farà 9 proves del Mundial amb un Hyundai i20 WRC

  • L’eixtós programa de Hyundai Motorsport Customer Racing Júnior Driver s’ha ampliat per a l’any 2020 per a incloure als pilots de ral·li que competeixen en els cotxes de fabrica.
  • Cinc pilots han estat nomenats en el grup inicial, liderat per l’actual campió del WRC 2 Pierre-Louis Loubet i els pilots del Hyundai Motorsport N 2020 Ole-Christian Veiby i Nikolay Gryazin.
  • Els pilots podran comptar amb el suport del departament de Curses Clients de Hyundai Motorsport, ja que el seu objectiu és avançar en la seva carrera professional en l’esport del motor cap al WRC.

La primera classe consistirà en cinc pilots que competiran amb la maquinària construïda per Hyundai Motorsport– durant la temporada 2020. Cadascun d’ells va ser seleccionat sobre la base dels seus resultats precedents, així com a la seva capacitat de treballar i proporcionar una clara retroalimentació als enginyers i el seu enfocament professional en els seus ral·lis.

Pierre-Louis Loubet tornarà al volant d’un Hyundai per a aquesta temporada com un dels pilots nominats. Anteriorment el francès, que també compta amb el suport de la FFSA, es va pujar a un i20 R5 en la categoria WRC 2 del Campionat del Món. Amb el suport addicional de Hyundai Motorsport Customer Racing, tindrà com a objectiu continuar l’excel·lent forma que ho va portar a la victòria en el campionat WRC 2 de 2019.

S’uniran a ell com a pilot júnior dos dels quals aspiren a succeir-li com a guanyador del WRC 2. Ole-Christian Veiby i Nikolay Gryazin competiran enguany en el campionat sota la bandera de Hyundai Motorsport N, cadascun conduint un i20 R5 ’20, ja que el seu objectiu serà demostrar el rendiment de l’evolució del cotxe en el campionat.

La primera classe de joves pilots de ral·li es completa amb l’irlandès Callum i el luxemburguès Grégoire Munster.

Devine és un antic guanyador del premi Billy Coleman de Motorsport Ireland com el millor talent jove de ral·lis del país. Va demostrar el seu potencial l’any passat en el seu debut al volant d’un i20 R5 quan va pujar al podi general del Ral·li d’Hongria, l’última prova del Campionat Europeu de Ral·lis. El grup inicial de pilots es completa amb Munster, que s’embarcarà en la seva primera campanya completa amb un R5, després d’haver aconseguit dos títols consecutius en el campionat nacional belga, conduint un cotxe amb especificacions R2.

Tots aquests joves pilots podran aprofitar el suport dels enginyers de Hyundai Motorsport Customer Racing, que els permetrà desenvolupar la seva conducció al llarg de la temporada, i treure el millor del seu cotxe de manera constant. Comptaran amb la tutoria dels experimentats equips del WRC de Hyundai Motorsport i amb l’oportunitat de rebre formació addicional per a ajudar-los a avançar en la seva carrera esportiva cap a un lloc en un equip de del Campionat Mundial de Ral·lis.

El director de l’equip Hyundai Motorsport, Andrea Adamo: «La iniciativa del pilot júnior de Hyundai Motorsport Customer Racing va tenir un gran èxit l’any passat en les carreres de circuit, per la qual cosa era natural ampliar el programa als ral·lis per a l’any 2020. Tenim cinc joves increïblement talentosos, que ja han mostrat ritme en les seves carreres. El grup també és una bona barreja d’aquells que ja tenen experiència amb els cotxes R5, i els que són relativament nous en la categoria, per la qual cosa els cinc pilots que hem seleccionat podran aprendre els uns dels altres, tant com dels nostres enginyers. Amb el suport del programa Júnior Driver, i les noves millores de rendiment incloses en el i20 R5 ’20, estic segur que podran continuar el seu excel·lent progrés cap a la cúspide de l’esport en el Campionat Mundial de Rallyes».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments