RAIDS: Prodrive i Bahrain junts per crear el nou cotxe guanyador del DAKAR

Bahrain Mumtalakat Hòlding Company (Mumtalakat), el fons d’inversió de Bahrain, ha anunciat avui la creació d’una nova empresa conjunta amb Prodrive, el grup britànic d’esports de motor i enginyeria.

La nova empresa, Prodrive International, es basa en l’àmplia experiència de Prodrive en el desenvolupament d’automòbils de carrera i de ral·li guanyadors de campionats, i s’ha establert amb l’objectiu de dissenyar i fabricar automòbils per a competir en el Ral·li Dakar a Aràbia Saudita a partir de 2021.

El nou automòbil de Prodrive International, desenvolupat específicament per al Ral·li Dakar, competirà en la classe T1, al màxim nivell. Dos cotxes de ral·li seran fabricats i ficats en funcionament anualment per Prodrive International, que també produirà altres cotxes per a clients i oferirà una gamma de peces i kits de carrosseria com a accessoris per als clients.

Bahrain va patrocinar el cotxe guanyador en el Ral·li Dakar d’enguany a l’Orient Mitjà, que es va disputar a l’Aràbia Saudita. Amb l’establiment de Prodrive International, Bahrain competirà al 2021 amb el seu propi equip.

El Director General de Mumtalakat, ha dit:

«Prodrive ha participat en nombrosos esdeveniments esportius regionals i internacionals al llarg dels seus més de 30 anys d’història, guanyant sis Campionats Mundials de Ral·lis, cinc títols de Le Mans i set Campionats de Ral·lis d’Orient Mitjà». Estem molt orgullosos del trasllat del Ral·li a la regió i, en associar-nos amb Prodrive, ampliem l’important patrimoni automobilístic de Bahrain, havent establert el Circuit Internacional de Bahrain per a acollir la Fórmula 1 a l’Orient Mitjà per primera vegada en 2004″.

David Richards, fundador i president de Prodrive:

«La meva ambició i la de Prodrive ha estat des de fa molt temps competir en el Ral·li Dakar. Poder fer-ho amb el fons sobirà del Regne de Bahrain, Mumtalakat, i a l’Aràbia Saudita, fa que la perspectiva sigui encara més especial, ja que és a Orient Mitjà on Prodrive va començar el seu camí en els esports de motor el 1984. El Dakar és un nou i desafiador projecte per a Prodrive, però un que jo i tot l’equip de Banbury estem gaudint.

Jonny Bourne, Director Executiu interí de Prodrive International:

«A més d’aspirar a ser competitiu i innovador en el Ral·li Dakar en el seu fabulós nou entorn d’Orient Mitjà, aquesta empresa conjunta també presenta l’oportunitat d’introduir en el Regne de Bahrain altres indústries d’alta tecnologia, que creïin ocupació, milloren els coneixements tècnics locals i eleven el perfil de Bahrain com a centre d’excel·lència tecnològica en el Golf Aràbic».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments