Hyundai aturarà la producció en algunes fàbriques pel coronavirus

Hyundai Motor Company ha anunciat recentment la seva intenció d’aturar la producció d’automòbils en els seus set factories de Corea de Sud, a causa de problemes de subministrament, ja que alguns proveïdors xinesos de components s’han vist afectats per l’epidèmia de coronavirus de l’gegant asiàtic. És el primer gran fabricant que paralitza la seva producció fora de la Xina.

Aquestes fàbriques coreanes de Hyundai, que suposen el 40% de la producció worldwide de la marca, produeixen tant a l’mercat native com als d’Europa , Estats Units o Orient Mitjà, entre d’altres. La decisió s’ha pres pels problemes de proveïment a què s’enfronten aquestes plantes, i en concret per l’escassetat de certs components de l’cablejat dels vehicles.

I és que la fabricació a la Xina, s’ha vist molt afectada per aquest brot de virus i per totes les limitacions que ha imposat el govern xinès en diverses zones de país (quarantena, suspensió de transport públic …). Dos dels proveïdors en qüestió, Kyungshin i Yura Corp, han assegurat que estan intentant augmentar la seva producció en les seves altres fàbriques, de Corea de Sud i de el sud-est asiàtic, per compensar els problemes a la Xina.

A causa d’aquest problema de subministraments, la marca coreana va detenir el cap de setmana la producció del Hyundai Palisade, i preveu que la majoria de les plantes estiguin completament parades a partir de el 7 de febrer, encara que només durant uns dies. En principi, la fabricació de cotxes es reprendrà el 11 o 12 de febrer, segons un representant sindical.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments