WRC: Prèvia Ral·li de Suècia 2020

El tradicional esdeveniment d’hivern del campionat, el ral·li de Suècia es durà a terme amb un recorregut modificat degut a unes condicions climatològiques adverses en les últimes setmanes. No obstant això, el desafiament continuarà sent, amb pneumàtics de claus en una de les proves més ràpides del calendari.

Thierry Neuville el primer en obrir pista

El belga agafa la davantera del campionat a Suècia després de la seva victòria en el Ral·li de Monte-Carlo. El seu company d’equip Hyundai Ott Tänak intentarà recuperar-se del seu accident en la primera prova en un esdeveniment que va guanyar el 2019, mentre que Craig Breen és el tercer WRC i20 de l’equip.

Hi ha un total de cinc Toyota Yaris WRC en la llista d’inscrits de l’esdeveniment escandinau, amb els cotxes de fàbrica de Sébastien Ogier, Elfyn Evans i Kalle Rovanperä, als quals s’ha unit no sols el jove piloto japonès Takamoto Katsuta, sinó també Jari-Matti Latvala, que torna com a pilot privat en un esdeveniment que ha guanyat quatre vegades en el passat. M-Sport s’alinea amb els finlandesos Esapekka Lappi i Teemu Suninen, amb el pilot lituà Deividas Jocius també amb un Ford Fiesta WRC.

El WRC2 al complet

La classe FIA WRC 2 per a pilots de fàbrica en cotxes R5 creix amb el suec Pontus Tidemand en un Skoda Fabia de l’equipr Toksport. S’uneix al pilot de PH Sport Mads Østberg, a la parella de Hyundai de Nikolay Gryazin i Ole Christian Veiby i al duo de M-Sport Adrien Fourmaux i Rhys Yates. Hi ha altres 15 inscripcions en el FIA WRC 3 per a privats, incloent a Oliver Solberg de 18 anys o el campió júnior ERC1 Filip Mars, mentre que el Ral·li de Suècia és la ronda d’obertura de la temporada del FIA WRC Júnior, on s’inscriuen 16 pilots.

EL RECORREGUT DEL 2020

Com de costum, el ral·li tindrà la seva base a Torsby i començarà el dijous a la nit amb la sortida cerimonial i una super especial a Karlstad. L’itinerari modificat té horaris idèntics tant el divendres com el dissabte, i consta de quatre especials cada dia. Els equips es dirigiran a Noruega per a l’etapa de Hof-Finnskog i el retorn de la prova de Finnskogen, utilitzada per última vegada en 2012. Després ve la nova especial Nyckelvattnet al costat suec de la frontera, abans del curt Torsby Sprint a la vora de l’assistència. Dues passades sobre Likenäs completaran el ral·li el diumenge, amb el segon pas com Power Stage.

ITINERARI

DIJOUS
SSS Karlstad

DIVENDRES
Hof Finnskog 1
Finnskogen 1
Nyckelvattnet 1
Torsby Sprint

DISSABTE
Hof Finnskog 2
Finnskogen 2
Nyckelvattnet 2
Torsby Sprint

DIUMENGE
Likenas 1
Likenas 2

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments