F1: Ferrari presenta el SF1000, el seu nou monoplaça per al 2020

Sebastian Vettel i Charles Leclerc, de Ferrari, han ajudat a presentar el nou cotxe de l’equip per a 2020, el SF1000, en una extravagant cerimònia de llançament en l’icònic Teatre Romolo Valli de Reggio Emilia, a uns 30 km de la ciutat natal de Ferrari, Maranello.

Després d’una espectacular introducció, amb una orquestra, cor i ballarins de ballet, així com els discursos del director general de Ferrari, Louis Camilleri, i del director de l’escuderia, Mattia Binotto, enfront d’un vídeo de la història de la F1 de Ferrari, el nou cotxe va fer la seva aparició.

Binotto va confirmar que el SF1000 -dit així per a celebrar l’any en què Ferrari disputarà el seu 1000è esdeveniment del Campionat Mundial de Fórmula 1- és una evolució del SF90 de l’any passat, el cotxe que va acabar segon enfront de Mercedes en la classificació de constructors de 2019 -amb un reglament tècnic que s’ha mantingut en gran manera estable per a 2020, abans dels grans canvis de la normativa el 2021.

Binotto també va dir que un objectiu clau per a Ferrari en 2020 seria millorar la fiabilitat, així com corregir els errors de la temporada de 2019.

«El grup [tècnic] és encara jove», va dir Binotto. «Encara hem de créixer, hem d’aprendre dels nostres errors, hem de capitalitzar això i concentrar-nos en la fiabilitat, que va ser un dels punts febles de la temporada passada.

«Al mateix temps tenim el projecte 2021 que… és el major canvi que s’ha produït en la F1 des del principi. Hem d’estar preparats per a això.»

En mans de Vettel i Leclerc, el SF1000 tindrà una missió simple: portar a Ferrari a un campionat de constructors per primera vegada des de 2008 – mentre que tots dos pilots també s’esforçaran per reclamar el primer títol de pilots de Ferrari des del triomf de Kimi Raikkonen en 2007.

El SF1000 donarà les seves primeres voltes en una setmana, quan comencin les proves de pretemporada en el Circuit de Barcelona-Catalunya el 19 de febrer.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments