ŠKODA ENYAQ: Primer SUV 100% elèctric

  • El nom combina la «E» de mobilitat elèctrica amb la característica «Q» de la gamma SUV de ŠKODA
  • ŠKODA ENYAQ: la denominació ve del nom irlandès «Enya», que significa «font de vida»
  • Aquest és el primer model ŠKODA basat en la Plataforma Modular de Propulsió Elèctrica (MEB)

ŠKODA ENYAQ: aquest és el nom del primer SUV elèctric de ŠKODA basat en la Plataforma Modular de Propulsió Elèctrica (MEB) del Grup Volkswagen, que es començarà a fabricar en sèrie. Amb aquest primer SUV totalment elèctric, ŠKODA estableix una nova nomenclatura que combina la «E», referida a la mobilitat elèctrica, amb la «Q» que caracteritza la lletra final de la reeixida gamma SUV de la marca. Amb el nou ENYAQ, el fabricant d’automòbils fa un pas més cap a la nova era de la mobilitat elèctrica en 2020.

La denominació del nou ŠKODA ENYAQ prové del nom irlandès «enya», que significa «font de vida». «Enya» prové, al seu torn, de la paraula gaèlica irlandesa «Eithne», que significa «essència», «esperit» o «principi». Aquests diferents significats aporten diferents perspectives al nom del nou SUV de ŠKODA. La «font de vida» simbolitza l’entrada del fabricant d’automòbils en la nova era de la mobilitat elèctrica s’alinea amb el statement de la marca ŠKODA «Driven by inventiveness – clever idees since 1895». Alhora, representa un nou començament, que uneix el temperament d’aquest ŠKODA ENYAQ amb la passió i innovació dels enginyers de ŠKODA per aquest nou SUV totalment elèctric. «Enya» és un nom autèntic, ple de caràcter i vivaç, fàcil de pronunciar i recordar, i encaixa perfectament amb el començament d’una nova era en els 125 anys d’història de la companyia.

ENYAQ s’integra en la nomenclatura de la gamma SUV de ŠKODA

Igual que els noms d’altres reeixits models SUV de ŠKODA, com ara el KODIAQ, el KAROQ i el KAMIQ, els noms del qual es deriven de l’idioma dels inuit que viuen en el nord del Canadà i Groenlàndia, ŠKODA combina vehicles del futur, 100% elèctrics i basats en el MEB, amb l’idioma irlandès, parlat en una llegendària regió del nord. La «E», situada al començament del nom, al·ludeix a la mobilitat elèctrica mentre que la «Q» al final crea una connexió clara amb els atributs d’un SUV.

El ŠKODA ENYAQ és el primer vehicle de producció en sèrie de la marca txeca basat en la Plataforma Modular de Propulsió Elèctrica (MEB) del Grup Volkswagen, i el següent d’una sèrie de més de deu models elèctrics que es llançaran sota la submarca ŠKODA iV fins a finals de 2022. Per a 2025, ŠKODA espera que els seus vehicles i models 100% elèctrics amb unitats híbrides endollables representin el 25% de les vendes. Per a 2021, el fabricant d’automòbils haurà invertit dos mil milions d’euros en el desenvolupament de models elèctrics i en el d’un ecosistema holístic i interconnectat per a solucions de mobilitat modernes i respectuoses amb el medi ambient.

La primera foto que es facilita d’aquest model mostra el disseny del ŠKODA ENYAQ, mostrant les lletres «ENYAQ» en la part posterior del SUV, segon vehicle totalment elèctric de la marca, després del ŠKODA CITIGOe iV.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments