WRC: El Wales Ral·li torna a Deeside al 2020

El Wales Ral·li GB, la prova del Regne Unit del Campionat Mundial de Ral·lis de la FIA, tornarà a la seva antiga base en Deeside, Flintshire, a la tardor de 2020 (29 d’octubre – 1 de novembre).

El conegut lloc, en terrenys adjacents a la Planta de Motors Toyota en la concorreguda Zona Empresarial de Deeside, va serel centre de la prova durant sis anys, entre 2013 i 2018, després del seu revitalizador canvi a Gal·les del Nord.

Per a afegir una nova dimensió – i recolzat pel sempre solidari Conwy County Borough Council – el ral·li de l’any passat es va traslladar al cor de Llandudno. Amb molts dels equips assentats en el pintoresc passeig marítim i la ben situada seu del complex turístic Cymru, el trasllat no va resultar ser un èxit rebent moltes crítiques d’equips i aficionats.

Atès que el Ral·li de Gal·les d’enguany torna a una data més tradicional a finals -en lloc d’a principis- d’octubre, s’ha considerat que Deeside és el lloc preferit. Ofereix un accés més fàcil als boscos de la regió central de Gal·les – una consideració important amb les hores de llum més curtes.

«Haver estat tan brillantment benvingut a Llandudno l’any passat, va ser una decisió molt difícil de prendre», va admetre Hugh Chambers, director executiu de Motorsport UK, organitzador i promotor del Ral·li de Gal·les GB.

«No obstant això, es tracta d’un gran esdeveniment del Campionat del Món amb una massiva audiència televisiva mundial i, després d’haver seguit el consell de tots els experts, la decisió responsable ens ha portat de tornada a Deeside per al 2020. Aquesta és una opció ben provada que proporciona al ral·li una ubicació geogràfica més adequada donada l’època de l’any.»

Havent fet història en tancar les carreteres públiques en 2018 – una primícia per a l’esport del motor al Regne Unit – i després acollint amb èxit el Service Park en 2019, Llandudno està desitjant mantenir els seus forts vincles amb el WRC.

«En els últims anys hem estat treballant molt estretament amb el Wales Ral·li GB per a augmentar la quantitat d’activitats que es realitzen en el comtat de Conwy, ja que reconeixem l’enorme valor econòmic», va dir Cllr Louise Emery, membre del gabinet del Consell Municipal del Comtat de Conwy responsable d’Esdeveniments.

«Portar el Service Park a Llandudno en 2019 era alguna cosa que desitjàvem que ocorregués – va ser un repte des del punt de vista operacional però encara així un èxit notable en moltes àrees. Apreciem plenament la lògica darrere de la decisió de l’organitzador de tornar al model Deeside i esperem amb gran interès donar la benvinguda al WRC als boscos del comtat de Conwy i Snowdonia a la fi d’octubre».

Situada prop de Chester, Deeside compta amb una excel·lent infraestructura de transport amb connexions per autopista a Liverpool, Manchester i Birmingham, així com amb trens de línia principal a Londres. Els aeroports de Manchester i Liverpool també estan molt a prop.

Amb Deeside ara confirmat com a centre neuràlgic del Service Park, els detalls complets del recorregut del 2020 seran anunciats durant la primavera.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments