DTM: Kubica amb BMW al 2020

BMW ha confirmat que l’estrella de la Fórmula 1 Robert Kubica farà un canvi al DTM per a la temporada 2020.

El pilot de 35 anys, que ha mantingut una estreta relació amb la marca de Munic des dels seus primers dies en el món dels grans premis, correrà per a un nou client, l’equip BMW ART Gran Premi, segons es s’ha anunciat avui en una conferència de premsa en la seva Polònia natal.

Després d’una estel·lar carrera en monoplaça, Kubica es va unir a BMW Sauber en 2006, i immediatament va quedar impressionat. Va guanyar el Gran Premi del Canadà de 2008 – la seva única victòria en un gran premi i la de l’equip – abans d’unir-se a Renault quan el fabricant alemany va posar fi a la seva participació en la F1 a la fi de 2009.

No obstant això, la seva carrera en la F1 es va veure truncada per un catastròfic accident de ral·li en 2011. Va sofrir múltiples fractures a la seva mà dreta, i va passar anys treballant per a restaurar la mobilitat del seu braç abans d’un retorn planificat a les carreres de monoplaces d’alt nivell.

En 2019, al cap d’un any de proves, es va convertir de nou en pilot de Fórmula 1, fent un retorn de conte de fades a l’esport amb Williams. La temporada va acabar arruïnada per un pobre rendiment del cotxe, però Kubica continua sent pilot de reserva – per a Alfa Romeo – en 2020 i encaixarà aquest rol amb el seu programa al DTM.

Primeres impressions positives

El polonès va provar per a BMW en els test de Joves Pilots del desembre passat a Jerez, però no va ser nomenat com a candidat quan el fabricant va revelar la setmana passada que havia contractat al sud-africà Jonathan Aberdein per a la seva esquadra de sis cotxes. El sorprenent anunci d’avui que ART s’encarregaria d’una participació privada, significa que Kubica s’uneix a Marco Wittmann, Glock, Philipp Eng, Sheldon van der Boga, Lucas Auer, i Aberdein com a pilot de BMW.

«El DTM m’ha atret des de fa molt temps», va explicar Kubica. «I el test de desembre a Jerez em va donar un bon gust per seguir. Crec que el DTM és una de les competicions de carreres més fortes i millors del món. Òbviament, encara hem de guanyar experiència en comparació amb els equips establerts del DTM, però treballarem dur per a assegurar-nos que millorem tot el temps. No puc esperar per a començar!»

Marquardt: ‘Un veritable actiu per a la sèrie’.

El director de BMW Motorsport, Jens Marquardt, va afegir: «Aquesta és una gran notícia per al DTM. Sempre ha estat el nostre objectiu fer créixer el campionat amb un BMW M4 DTM privat; i, després de moltes discussions, optem per l’opció de l’equip ART. Robert va demostrar durant la prova del desembre passat que és molt bo en un cotxe DTM. Serà un veritable actiu per a la sèrie».

El director de l’equip ART Gran Premi, Sébastien Philippe:

«Hem posat molta energia en aquest projecte durant l’hivern. Ajudarem a Robert a escriure una nova pàgina en la seva ja increïblement rica carrera en l’esport del motor. Els nostres objectius seran modestos al començament de la temporada, però espero que progressem per a lluitar amb els líders».

El president del ITR, Gerhard Berger:

«Estem absolutament encantats que un conductor del calibre i prestigi de Robert s’uneixi al DTM – serà una addició fantàstica. De fet, la nostra sèrie ha tingut una llarga i il·lustre història d’atreure als pilots de F1 – incloent guanyadors de carreres com Mika Hakkinen, Keke Rosberg i David Coulthard – i l’arribada de Robert manté aquesta tradició.

«Tots esperem veure-ho en acció».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments