WRC: Prèvia del Ral·li de Suècia 2020 – WRC2

El líder del WRC 2, Mads Østberg, gaudirà del càlid suport local a la segona cita a Suècia (13 – 16 de febrer).

El noruec va encapçalar la categoria en el Ral·li de Montecarlo del mes passat i amb el seu Citroën C3 tindrà cinc rivals en una prova que presenta gran part de la seva distància competitiva a l’altre costat de frontera, a Noruega.

«Estem contents d’haver estat al capdavant a Montecarlo i sé que guanyarem més ral·lis aquesta temporada, així que intentarem fer-ho de nou a Suècia. Per descomptat, és una de les meves proves favorites, així que farem tot el possible per a donar als nostres fans locals alguna cosa per a animar», va dir Østberg.

El seu compatriota Ole Christian Veiby també espera rebre l’alè dels afeccionats locals per a repetir el triomf de l’any passat en la categoria amb el Hyundai i20.

«És un rallye a casa, una de les especials fins i tot travessa el nostre bosc familiar», va dir. «Ho he estat veient des que era un nen, així que significa molt. Hi ha molts seguidors, amics i familiars i veure tantes banderes noruegues és realment especial.»

Pontus Tidemand va guanyar el títol mundial de la categoria al 2017 i torna amb un Skoda Fabia per al seu 10è Ral·li de Suècia després de diverses sortides amb un World Ral·li Car la temporada passada.

«Estar de tornada en el WRC 2 no és res més que positiu per a mi ara mateix», va dir després dels test del dilluns. «Sento que podem entrar en la lluita de debò des del principi i el fet que el Ral·li de Suècia sigui el meu esdeveniment favorit amb el meu públic animant-me m’emociona».

Adrien Fourmaux encapçala la inscripció de dos cotxes M-Sport Ford Festa després d’acabar segon en Montecarlo.

«Vaig competir a Suècia l’any passat, però aquesta serà la meva primera vegada amb el Fiesta R5, la qual cosa ho converteix en una experiència completament nova per a mi amb més velocitat i línies totalment diferents. El major desafiament serà confiar en l’adherència i la velocitat en les corbes», va dir.

La inscripció es completa amb un segon Fiesta per a Rhys Yates i l’i20 de Nikolay Gryazin.

Oliver Solberg debuta en el WRC 3

Oliver Solberg farà el seu debut en el WRC 3 amb un Fabia de fàbrica. El jove de 18 anys té mare sueca i pare noruec, el campió mundial de 2003 Petter, i diu que competir en tots dos països serà especial.

Suècia és només la tercera sortida del WRC per a Solberg i s’enfronta a un dur desafiament per part de pilots més experimentats, com els finlandesos Emil Lindholm i Eerik Pietarinen amb Fabia, i el seu compatriota Jari Huttunen en un i20.

El excampeón mundial de rallycross Johan Kristoffersson pilotarà un Volkswagen Polo, mentre que el campió europeu Júnior 1 Filip Mars s’eleva al nivell mundial per primera vegada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments