WRC – Ral·li de Suècia 2020: Rovanperä ataca en el primer shakedown

Kalle Rovanperä ha establert les bases per al seu assalt al Ral·li de Suècia en aconseguir el millor temps en el Shakedown de Skalla d’aquest dijous al matí.

El jove finlandès ha marcat un temps de 3min57,7s durant el seu últim intent pel tram, 3,5s més ràpid que Sébastien Ogier en condicions inusualment càlides. Elfyn Evans s’ha quedat a tan sols una dècima més enrere, aconseguint així el triplet pota Toyota.

Ogier, especialista en el Ral·li de Suècia, ha explicat la dificultat a la qual s’enfronten els pilots ja que els nivells de neu i gel que cobreixen els trams són molt més baixos de l’esperat.

«La velocitat és el que sempre busquem, però hi havia una important lliçó que aprendre en el shakedown sobre els pneumàtics, perquè mai hem usat aquests pneumàtics totalment sobre terra. He intentat aprendre els nivells d’adherència i quant duren, així que en aquesta perspectiva, ha estat un shakedown interessant».

Craig Breen està gaudint d’una oportunitat per a córrer la prova, i ha aconseguit el quart lloc en el shakedown amb el seu Hyundai i20. L’irlandès ha estat 1,6 segons més ràpid que el seu company d’equip Ott Tänak, que torna a l’acció després del seu dramàtic accident en el Ral·li de Montecarlo.

Takamoto Katsuta ha estat sisè amb el seu Yaris, seguit de prop per Teemu Suninen, que ha estat a punt de patir un fort accident. El de M-Sport Ford ha patit una virolla a gran velocitat en la primera passada, però ha estat capaç d’escapar-se de problemes majors. El seu company d’equip Esapekka Lappi també ha patit una situació similar.

El líder del campionat, Thierry Neuville, ha acabat en la vuitena posició per davant de Jari-Matti Latvala amb un Yaris privat, mentre que Lappi ha completat el top10.

Després dels canvis en el programa, les tripulacions disputaran un segon shakedown d’una sola passada per l’hipòdrom de Karlstad aquesta nit abans del primer dia d’acció real en pels boscos noruecs el divendres.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments