WRC – Ral·li de Suècia 2020: Evans aconsegueix la primera victòria amb Toyota

Elfyn Evans, pilot de Toyota, ha aconseguit la seva segona victòria en l’escurçat Ral·li de Suècia per a liderar per primera vegada el Campionat Mundial de Ral·lis.

Ara està empatat a punts al cap de la classificació amb Thierry Neuville de Hyundai, el guanyador de l’última prova a Montecarlo. Evans va imposar la seva autoritat al Ral·li de Suècia des del principi malgrat les condicions extremadament difícils, amb un clima poc propici que va portar a la cancel·lació de gairebénla meitat del recorregut.

Fins i tot avui, la pluja i l’aiguaneu han rebut als competidors, en lloc del gel i la neu que sol ser característic de Suècia. Com a resultat, tots els pilots han haver tingut molta cura de mantenir els claus en els pneumàtics i assegurar el millor grip possible. En total, nou etapes del Ral·li de Suècia s’han desenvolupat durant tres dies.

Evans liderava per davant d’Ott Tänak, que estava 12 segons darrere d’ell, després d’una prova sense ensurts i aconseguint primer podi per a Hyundai. L’estonià estava content amb el cotxe, però ha admès que havia d’aprendre més.

Kalle Rovanperä ha aconseguit un tercer lloc sensacional, també sumant el seu primer podi al WRC en el seu segon esdeveniment amb un Toyota Yaris WRC. El jove finlandès ha guanyat la Power Stage, l’únic tram que s’ha corregut avui, per aconseguir cinc punts addicionals per al campionat i derrotar al seu company d’equip, Sébastien Ogier, que ha acabat en quart lloc.

El pilot del M-Sport Festa Esapekka Lappi ha igualat el seu resultat de Monte-Carlo amb el cinquè lloc, per davant del Hyundai de Thierry Neuville en el sisè, que ha marcat el segon millor temps del Power Stage.

Un altre Hyundai, conduït per Craig Breen (que ha reemplaçat a Sébastien Loeb a Suècia) ha acabat setè, per davant del M-Sport Ford Fiesta de Teemu Suninen i el Toyota Yaris de Takamoto Katsuta, en vuitè i novè lloc respectivament.

Huttunen guanya entre els Rally2

En el desè lloc de la general, Jari-Huttunen ha aconseguit la victòria en la classe FIA WRC 3 com el primer cotxe de Rally2 en la classificació. Ha guanyat al seu compatriota Emil Lindholm per 5 segons i al campió mundial de Rallycross Johan Kristoffersson, qui ha acabat a 26,3 segons més enrere.

En la categoria FIA WRC 2, hi ha un podi totalment escandinau amb Mads Østberg de Citroën en el dotzè lloc de la general, qui ha obtengut la seva segona victòria en el FIA WRC 2 aquesta temporada, per davant de Ole-Christian Veiby de Hyundai i Pontus Tidemand.

La primera ronda del Campionat del Món Júnior de la FIA el suec Tom Kristensson ha estat el vencedor per davant del letó Martins Sesks i l’estonià Ken Torn.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments