KIA Sorento 2020: pas endavant del SUV

Nova plataforma i versions híbrides, dièsel i gasolina.

El fabricant coreà KIA ha mostrat les primeres imatges de la nova generació del KIA Sorento. La seva presentació oficial tindrà lloc el proper dia 3 de març, en la primera jornada de premsa del saló de l’automòbil de Ginebra.

Es tracta del primer model SUV basat en la nova plataforma de KIA, el que permet més espai, més comoditat i un nou caràcter dinàmic, segons el mateix fabricant. Un enorme salt pel que fa al Sorento, nascut a 2002 i basat en un xassís de travessers, i també davant del de 2009, que va estrenar una carrosseria autoportant.

Aquest nou KIA Sorento 2020 és 10 mil·límetres més llarg que el seu antecessor, amb una longitud total de 4,81 metres, resulta 10 mil·límetres més ample i la batalla també ha crescut en 35 mil·límetres, fins als 2,82 metres, si bé els voladissos són més curts. La marca assegura que també és molt més ampli per dins, amb unes cotes molt bones per un tot camí de mida mitjana i un generós espai de càrrega.

Encara que no coneixem els detalls concrets per a Espanya, en el moment de llançament, el Sorento oferirà en alguns mercats una versió híbrida basada en un nou motor turboalimentat 1.6 T-GDI, així com un 2.5 T-GDI de gasolina i un bloc turbodièsel CRDi de 2,2 litres.

El nou híbrid ‘Smartstream’

Es la primera aplicació electrificada per al Sorento, i combina l’esmentat bloc turboalimentat de gasolina, de 1,6 litres , amb un motor elèctric de 44, 2 kW (60 CV) i una petita bateria de ions de liti, d’1,49 kWh. En total, la potència és de 230 CV, i el parell motor màxim és de 350 Nm.

En un futur, la gamma comptarà amb més opcions, però de moment, a més de l’híbrid, només s’han anunciat un gasolina i un turbodièsel. Aquest últim és un quatre cilindres de 2,2 litres, amb 202 CV de potència i 440 Nm de parell motor màxim, combinat amb la nova caixa del canvi automàtica de doble embragatge 8DCT, de vuit marxes.

El més potent de la gamma és el propulsor 2.5 T-GDI

Un quatre cilindres turbo de gasolina, que s’oferirà a el menys a Corea i Amèrica del Nord, amb 281 CV de potència i 421 Nm de parell màxim. També va associat a la caixa 8DCT de doble embragatge.

Per acabar, el Sorento 2020 estrena també 8 airbags, assistents com el sistema de fre multicol·lisió (els frens s’activen després d’un accident) o un sistema anomenat Encompass Ogle Vídeo, que permet supervisar els voltants de l’cotxe a través d’un smartphone, gràcies a el sistema de càmeres instal·lat al vehicle.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments