RAL·LIS: Coneix el nou programa de la FIA per trobar al futur Campió del Món, el FIA Ral·li Star

La Federació Internacional de l’Automòbil ha anunciat la creació del FIA Ral·li Star, un programa mundial per a la detecció, la formació i el desenvolupament de joves conductors amb talent

Identificats per les Autoritats Esportives Nacionals, els millors joves d’entre 17 i 25 anys podran unir-se a les files del Campionat Mundial de Ral·lis, beneficiant-se d’un programa esportiu establert per la FIA i els seus socis.

En el centre de l’estratègia de la FIA per al desenvolupament dels ral·lis a tot el món, el Ral·li Star de la FIA té com a objectiu fomentar el crear una nova generació de pilots i detectar als que tenen major potencial per a aspirar a una carrera professional. El programa està patrocinat pel Fons d’Innovació de la FIA (FIF), l’objectiu de la qual és donar suport a iniciatives innovadores i d’alt valor afegit que generin beneficis positius i duradors per a la comunitat de la FIA.

En la base de la piràmide, les 144 Autoritats Esportives Nacionals membres de la FIA podran organitzar actes de detecció, ofertes a joves d’entre 17 i 25 anys. Perquè aquestes seleccions siguin accessibles al major nombre possible de persones, dues disciplines populars serviran de base per a aquestes operacions:

  • Digital Motorsport, utilitzant simuladors de conducció i el videojoc associat al programa.
  • El Motorkhana amb un historial de pilotatge al volant de vehicles de producció.

Les ASN ( Autoritats Esportives Nacionals ) també podran usar els seus propis mètodes de detecció per a identificar joves talents.

La segona fase del programa consistirà en una gira de sis proves continentals organitzades per la FIA a Europa, Orient Mitjà i Àfrica del Nord, Àfrica, Àsia-Pacífic, Amèrica del Sud i Amèrica del Nord. Els candidats seleccionats per les ASN competiran contra el cronòmetre al volant de XC Cross Cars per a guanyar una de les set proves en joc: una per continent, més una per a la millor conductora del món.

Aquest grup de set joves es beneficiarà llavors d’una temporada completa de preparació, incloent entrenament personal, sessions de prova i participació en un mínim de sis ral·lis al volant de cotxes de Rally3. Aquest programa de desenvolupament supervisat per la FIA identificarà als quatre conductors més prometedors, entre els quals hi haurà almenys una dona, que després s’unirà a les files del WRC Júnior de la FIA.

En les pròximes dues temporades, aquestes futures estrelles hauran de convertir-se en candidats a la victòria i després al títol, ja que una temporada completa en el FIA WRC 3 serà la màxima recompensa per a un pilot de la FIA Ral·li Star que guanyi el campionat.

Innovador i universal

El programa Ral·li Star de la FIA es beneficiarà del suport d’ambaixadors i socis ja reconeguts en el món dels ral·lis. El llançament oficial està previst per a mitjans de juny, durant la Conferència Esportiva de la FIA a Tailàndia. Els ASN podran llavors desplegar les primeres seleccions.

Jean Todt, President de la FIA:

«Quan parlem de la detecció de pilots de ral·li, pensem òbviament en Rallye Jeunes, que ha permès a la FFSA identificar el potencial de Sébastien Loeb i Sébastien Ogier amb l’èxit que coneixem. Gràcies al suport del Fons per a la Innovació de la FIA, ens estem embarcant en un programa extremadament ambiciós i innovador, que s’ha posat a la disposició de les nostres 144 Autoritats Esportives Nacionals per al seu desplegament i inspecció a tot el món. El Ral·li Star de la FIA és una gran oportunitat per als quals somien amb ser pilots de ral·li. »

Yves Matton, Director de la FIA:

«En un moment en què el Campionat Mundial de Ral·lis està explorant nous territoris, el FIA Ral·li Star fomentarà l’aparició d’una nova generació de pilots. Utilitzant disciplines populars com a Digital Motorsport i Motorkhana, podrem donar una oportunitat a molts joves entusiastes. Els més prometedors es beneficiaran llavors d’un programa de desenvolupament a mesura, que els permetrà unir-se al WRC a llarg termini. Amb el Ral·li Star de la FIA, esperem trobar al pròxim Campió Mundial »

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments