BMW X5 i X6 M 2020: els nous SUV esportius

Els nous BMW X5 M i BMW X6 M són els SUV més radicals de la gamma de la marca bavaresa. Es tracta del tercer lliurament de X5 i X6 amb el segell «M», que eleva les prestacions i la imatge esportiva a un nivell superior. En aquesta última generació, a més, més que mai: els primers X5 i X6 M desenvolupaven 555 CV; la segona entrega, 575 CV. Ara, BMW ha portat més lluny aquestes xifres, fins als 600 CV en els X5 i X6 M.

Tant unes com altres versions estan propulsades pel motor V8 4.4 biturbo de gasolina, amb els esmentats 600 CV en els nous BMW X5 M i BMW X6 M i 750 Nm de parell, i amb un filtre de partícules específic per mecàniques de gasolina.

BMW X5 y X6 M 2020: los nuevos deportivos, en datos y FOTOS

Associat a una transmissió automàtica M Steptronic Drivelogic de vuit velocitats, l’acceleració de 0 a 100 km/h és de 3,8 segons en els X5 i X6 M i de 3,6 segons en els X5 i X6 M Rivals. La velocitat màxima, gràcies també a el paquet opcional «M Driver», és de 290 km/h (250 km/h sense aquest últim). Altres detalls mecànics interessants són el diferencial esportiu «Spicy M» , integrat en un sistema de tracció 4×4 posat a punt per a l’ocasió, amortidors adaptatius amb funcionament electrònic, barra estabilitzadora activa, direcció «M Servotronic» i un sistema de frens més gran i potent .

BMW ha publicat noves imatges dels X5 M i X6 M. Els detalls estètics esportius que acompanyen aquestes versions: frontal amb nous para-xocs, graella frontal i entrades d’aire més grans, difusor del darrere i sistema de d’escapament esportiu amb quatre sortides . En el perfil destaquen les llandes d’aliatge de 21 polzades de sèrie, encara que les versions Rivals munten llandes de 22 polzades, així com detalls en negre brillant en tota la carrosseria.

BMW X5 y X6 M 2020: los nuevos deportivos, en datos y FOTOS

Encara no coneixem els preus dels nous BMW X5 M i X6 M, al mercat nord-americà, on comença a vendre a primavera : 105.100 i 108.600 dòlars , respectivament (92. 140 i 95. 200 euros). Les versions Rivals tenen un sobrecost d’uns 9. 000 dòlars, uns 7. 900 euros al canvi.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments