ERC: Juan Carlos Alonso torna a l’ERC 2020 en el seu possible comiat

El campió ERC2 Juan Carlos Alonso ha posat fi als rumors sobre la seva retirada anunciant tres aparicions en la classe reina del Campionat Europeu de Ral·lis.

L’argentí va celebrar el seu títol d’ERC2 en el Ral·li de Xipre el mes de setembre passat assegurant que estava en les «etapes finals» de la seva carrera i que podria penjar el seu casc després d’aquest èxit. Però tornarà a l’ERC, que descriu com la seva «llar per a tota la vida», unint-se a l’equip portuguès The Racing Factory per a conduir un Fabia R5. Juan Pablo Monasterolo serà el seu copilot.

Mudar-se a l’ERC1 és com un somni

«Estem molt, molt entusiasmats amb aquest desafiament per al 2020, és realment un somni per a mi i el meu copilot estar en l’ERC1», va dir Alonso, qui viatja des del seu Argentina natal per a les seves aparicions en el Campionat Europeu.

Llest per a lluitar amb els millors


Encara que el seu nom és sinònim de Mitsubishi Lancer, Alonso té certa experiència al volant d’un Rally2. Fa tres anys, va fer cinc sortides en aquesta categoria, pujant al podi en la seva ronda nacional del Campionat Mundial. «L’última vegada que vaig conduir un R5 va ser en 2017, però és un desafiament que vull acceptar i l’aprecio. Serà agradable lluitar amb els millors».

La gira de comiat comença


Encara que Alonso insisteix que no es retirarà, admet que la temporada 2020 serà probablement la seva última en el campionat europeu. «Serà la meva última temporada en l’ERC, així que vull gaudir i tenir més records. Però quan tens passió per les carreres, una veritable passió per mi, mai et retires. Necessito buscar nous reptes i objectius. Tal vegada em retiri a aquest nivell perquè és massa exigent, però crec que encara així em reuniré al meu país amb el meu estimat Evo X.»

Les proves d’asfalt són essencials per al 2020


Alonso planeja competir en el Ral·li de les Açores, Ral·li Illes Canàries i el Ral·li Polònia enguany. «Aquests són ral·lis que m’encanten i vull tenir almenys alguna experiència amb un R5 sobre l’asfalt. Amb el títol de 2019, els nostres somnis s’han fet realitat. Hem fet les coses amb passió i compromís i per descomptat aconseguirem més. Però per al 2020, el meu únic objectiu és divertir-me, i un top 10 en ERC1 podria ser la cirera del pastís!»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments