WRC: Com pot quedar el calendari 2020?

Ciesla, cap del promotor del WRC, assenyala que és difícil dir avui si el Campionat del Món es reiniciarà des de Portugal o si aquesta carrera també es posposarà.

El Ral·li de Mèxic s’ha dut a terme, però ara el Campionat Mundial tindrà 9 setmanes de parada després de la suspensió del Ral·li de l’Argentina, que se suposava que fos la quarta prova del Ral·li Mundial 2020.

La dels organitzadors de la carrera sud-americana va ser una elecció assenyada, però ara el calendari del WRC té més incògnites que certeses.

El Ral·li de Portugal – carrera que hauria d’haver-se celebrat després de la de l’Argentina – i del Ral·li Itàlia Sardenya, esdeveniment que se celebra al país europeu considerat com un dels principals brots de coronavirus.

«El WRC estarà parat durant 9 setmanes, hem suspès el Ral·li de l’Argentina i ens agradaria anar a competir a Portugal», va admetre el director dels promotors del WRC, Oliver CIesla en Motorsport.com. «Esperem poder fer-ho, però fins avui ningú pot tenir informació real sobre la situació sanitària europea i mundial. No sabem quan tornarà a la normalitat».

Una resposta sobre quines carreres poden celebrar-se i quins es posposaran podria ser a mitjan abril, quan el marc sanitari europeu sigui més clar i definit que en l’actualitat.

«No tinc resposta de moment sobre quin serà el calendari de la WRC 2020. Ara és massa aviat per a prendre decisions. Esperarem fins a mitjan abril, però també haurem d’entendre el que decideixin els governs de l’Argentina i Itàlia. Només llavors sabrem el que es pot i el que no es pot fer.

Els promotors del WRC també estan treballant per a trobar una solució després de la suspensió i l’ajornament fins a la data del Ral·li de l’Argentina. L’únic buit que sembla tenir-se en compte és el que portaria a la carrera sud-americana abans del Ral·li del Japó, l’última carrera de 2020, i després del Ral·li de Gal·les de Gran Bretanya.

«Estem treballant actualment per a veure com es desenvolupa la situació. Si trobem una finestra per a reposicionar el Ral·li de l’Argentina estarem molt contents. Però hem de veure si serà possible», va concloure Ciesla.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments