WRC: M-Sport Poland presentar el Ford Fiesta Rally4

El Fiesta Rally4 és el primer cotxe que homologat segons les normes de la FIA per a Rally4, que són noves per a l’any 2020.

L’última oferta de tracció a dues rodes de M-Sport Polònia aporta més potència del motor Ford EcoBoost, millors relacions de canvi, millor maneig i una nova aparença agressiva. Les actualitzacions fan del Fiesta Rally4 el cotxe més atractiu i competitiu de la seva categoria; oferint als joves conductors d’avui la millor oportunitat de perseguir els seus somnis i convertir-se en les súper estrelles del ral·li de demà.

El Fiesta Rally4 és el primer esglaó de M-Sport que forma part de la nova Piràmide de Ral·lis de la FIA i representa el compromís de M-Sport d’alinear completament la seva «Escala d’Oportunitats» amb la Piràmide de Ral·lis.

Desenvolupat i construït en la base de M-Sport Poland a Cracòvia, Polònia, el Fiesta Rally4 és el resultat de l’agressiu desenvolupament del ja enormement popular i exitós Fiesta R2.

El Fiesta R2 va tenir un rendiment impressionant en els campionats internacionals i nacionals al llarg de 2019, incloent una exhibició dominant en el Campionat Júnior ERC3, que va obtenir quatre victòries de cinc participacions. Els impressionants resultats es van veure reflexats en una gran demanda del Fiesta R2, en poc més d’un any M-Sport Poland va construir i va subministrar 110 cotxes Fiesta R2 a tot el món.

Tècnicament avançat

El guardonat motor Ford EcoBoost turboalimentat de 999 cc ha estat optimitzat amb increments de potència i parell motor que proporcionen 210 CV i 315 Nm respectivament. El Ford Fiesta Rally4 de 2020 veu millorades les relacions de canvi i eixos de transmissió més fortes per a gestionar millor el lliurament de la potència i el parell motor.

La categoria Rally4 és una categoria extremadament competitiva que veu a les joves estrelles del futur conduir els cotxes fins al límit absolut a la recerca de l’èxit a través de les condicions més dures. Per tant, la fiabilitat i la consistència del motor és primordial en tals condicions, ja que el fet que els motors realitzin de manera fiable una refrigeració addicional en condicions de calor extrema podria ser la diferència entre guanyar i perdre. El sistema de refrigeració del Fiesta Rally4 es beneficiarà ara de l’addició de les reixetes de ventilació del capó, que milloraran la refrigeració al mateix temps que donaran al cotxe un aspecte més agressiu.

Diversos aspectes clau del Fiesta Rally4 han estat millorats respecte al seu predecessor, prestant especial atenció a les seves característiques de conducció, la qual cosa ha donat lloc a millores en la suspensió i a l’ús d’una direcció més lleugera. L’augment de potència i les reduccions de pes signifiquen que el Ford Fiesta Rally4 amb motor EcoBoost de 2020 tindrà la millor relació potencia/pes de la classe RC4.

El Ford iFesta Rally4 de 2020 i els kits de millora per als cotxes Fiesta R2 de 2019 ja existents estaran disponibles per a la seva comanda a partir de l’1 d’abril de 2020.

Maciej Woda, membre de la junta directiva de M-Sport Poland, va dir:

«El nou Ford Fiesta Rally4 és un cotxe molt emocionant que estem desitjant veure en el que crec que és la categoria més competitiva en el món dels ral·lis. L’EcoBoost-powered Rally4 representa un desenvolupament integral del molt exitós Fiesta R2 de 2019 que va demostrar ser molt popular durant tota la temporada.

La popularitat i l’èxit del Fiesta R2 és en part un factor que contribueix al fet que M-Sport Poland hagi estat capaç de donar la volta a tan àmplia varietat de millores en un espai de temps relativament curt. Això és gràcies a la relació i la comunicació constant que hem mantingut amb els nostres clients des del moment en què van rebre els seus cotxes. Amb tants automòbils distribuïts i quilòmetres recorreguts, l’equip d’enginyers de la nostra base a Cracòvia va poder identificar ràpidament una estratègia de desenvolupament gràcies a la constructiva retroalimentació rebuda d’un enorme grup de conductors de diverses procedències».

El director general de M-Sport, Malcolm Wilson OBE, va dir:

«El Ford Fiesta Rally4 serà el nostre primer cotxe de competició que s’alinearà amb la nova piràmide de Ral·lis de la FIA – millorant la nostra pròpia ‘Escala d’Oportunitats’ i subratllant el nostre compromís amb les futures estrelles de l’esport. M-Sport i Ford sempre han estat a l’avantguarda quan es tracta de fer costat a tots els nivells de l’esport, i estem desenvolupant constantment la nostra gamma de productes per a proporcionar una ruta rendible i competitiva des de la base fins al ral·li d’alt nivell. A mesura que la nova Piràmide de Ral·lis de la FIA es fa més identificable, planegem tenir un cotxe que representi tots els nivells – des de l’accés fins aquells que progressen fins al nivell més alt, l’elit».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments