Citroën C4 2020: noves dades sobre el proper compacte que arriba

A poc a poc anem coneixent més dades interessants de la nova generació del Citroën C4 , un model que segons les últimes informacions apostarà per les línies estètiques de tipus crossover en el seu disseny exterior.

Segons les últimes dades no oficials, gairebé podem confirmar a el cent per cent que el seu gran estrena mundial tindrà lloc al proper Saló de l’Automòbil de París de començaments d’octubre, mentre que la seva comercialització no arrencaria fins a finals d’aquest any o ja al començament de 2021 .

Segons informen el mitjà francès de largus.fr , la zona posterior del nou Citroën C4 podria adoptar l’estil dels grups òptics del prototip 19 _ 19 , mentre que altres elements estètics del concepte X-Perience també podrien estar presents en el definitiu C4 de producció.

Citroën C4 2020: nuevos datos sobre el próximo compacto que llega

Citroën C4 2020: noves dades

Aquest nou model no es fabricarà a la factoria de Mulhouse, sinó en la factoria que té el Grup PSA a Villaverde (Madrid). Segons apunten des de França, el posicionament en el mercat de el nou C4 serà molt peculiar, ja que estarà a mig camí entre un SUV mitjà i un SUV compacte del segment C , tenint característiques de tots dos segments. Des del país veí apunten a la part posterior del Toyota C-HR com un dels elements semblants que podria tenir el nou C4 .

El model definitiu de producció també podria adoptar noves peces de protecció a la carrosseria que serien diferents als característics Airbump que s’han encarregat de popularitzar el C3 i el C4 Cactus. Un altre model mític en la història de Citroën, el GS , també podria tenir algun gest de complicitat a la versió que finalment veurà la llum a l’octubre de el nou C4 . De fet, en el seu compte de Linkedin, Arnaud Belloni, director de màrqueting i comunicació de Citroën, no recorda el GS per casualitat, ja que aquest llegendari automòbil celebra el seu 50 aniversari a 2020, però també inspirarà als dissenyadors de el futur C4.

A bord, el nou C4 2020 conservarà el esperit sobri del C4 Cactus, que també ha prevalgut en el disseny dels últims llançaments de Citroën, amb menys botons i més funcionalitats controlades a través de la gran pantalla tàctil. Els seients , per la seva banda, heretarà el nou concepte i filosofia de l’màxim confort de la marca i seran molt similars als que actualment empra el C5 Aircross . Pel que fa a les dimensions, el nou C4 mesurarà al voltant de 4, 30 m de llarg .

Citroën C4 2020: nuevos datos sobre el próximo compacto que llega

Tot i comptar amb unes cotes pròpies dels vehicles compactes o mitjans, el nou Citroën C4 es basarà en la plataforma CMP, fins ara reservada per a models utilitaris de PSA, per la qual cosa compartirà gens tècnics amb els nous Peugeot 208, Peugeot 2008 i Opel Corsa, entre d’altres.

Aquesta arquitectura també permetrà que el C4 tingui una versió cent per cent elèctrica amb el motor de 100 kW (136 CV) de potència associat a la bateria de 50 kWh de capacitat, que li haurien de proporcionar una autonomia d’uns 320 – 350 km . Aquest C4 en cap cas rebrà una versió híbrida endollable, a diferència de la propera generació de l’Peugeot 308. No obstant això, les versions híbrides lleugeres es planegen per a més endavant.

Pel que fa als motors de combustió «tradicionals» , es barregen a l’almenys tres alternatives: els Puretech tricilíndrics 1.2 en nivells de potència de 100 i 130 CV i en dièsel l’última evolució de l’bloc 1.5 BlueHDi de 100 CV de potència . Ja al llarg de 2021 podria arribar a l’almenys una versió d’hibridació lleugera mild-hybrid amb sistema de bateria de 48 V .

En termes de equipament , el nou C4 2020 es basarà en el que Peugeot ofereix en els seus nous 208 i 2008 , de tal manera que no faltaran sistemes com el reconeixement de senyals de trànsit, l’assistència per mantenir-se al carril i l’alerta de distància de seguretat, el control de creuer adaptatiu com a opció i el frenada automàtica d’emergència amb detecció de vianants.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments