F1: S’anticipen les vacances d’estiu per si cal córrer a l’agost

Amb l’actual calendari en suspens a causa de la pandèmia del coronavirus, els caps de la Fórmula 1 estan considerant la possibilitat de celebrar algunes carreres a l’agost per intentar recuperar el temps perdut.

Generalment, en aquest període no hi ha activitat a causa de el tancament obligatori de les fàbriques a l’estiu durant dues setmanes perquè el personal tingui vacances.

El canvi de circumstàncies pel brot de virus ha provocat que els equips de F1 hagin acordat avançar i ampliar el tancament.

En un comunicat emès, la FIA va anunciar:

«A la llum de l’impacte global del coronavirus COVID-19 que afecta actualment a l’organització dels esdeveniments del Mundial de Fórmula 1 de la FIA, el Consell Mundial del Motor ha aprovat un canvi en el Reglament Esportiu de Fórmula 1 de la FIA per al 2020, movent el període de tancament d’estiu de juliol i agost a març i abril, i estenent-lo de 14 a 21 dies «.

» Per tant, tots els competidors han de complir un període de tancament de 21 dies consecutius entre els mesos de març i/o abril «.

«El canvi va ser recolzat unànimement pel Grup d’Estratègia de la F1 i la Comissió de la F1 «.

La F1 ja ha suspès les quatre primeres carreres de la temporada, però els esdeveniments a Holanda i Barcelona també estan en dubte atès que Europa és ara l’epicentre de la pandèmia.

Red Bull anuncia el tancament

Un cop avançades les vacances d’estiu, Red Bull va ser el primer equip a informar que adoptarà aquesta mesura aquest mateix mes de març.

«En vista del creixent pandèmia de Covid-19, Aston Martin Red Bull Racing dóna suport a la decisió presa per la Fórmula 1 i la FIA d’avançar el tancament anual d’agost a març / abril de 2020 i estendre-ho a 21 dies. Com a equip, actualment planegem tancar el 27 de març per un període de tres setmanes, però, a causa de la naturalesa sempre canviant de la pandèmia pot haver certa flexibilitat al voltant d’aquestes dates «.

La casa de Milton Keynes va afegir que mentre arriba aquest dia, mantindran una vigilància sobre les seves instal·lacions per assegurar el benestar del seu personal.

«Encara que a tots ens encantaria tornar a les carreres, la gravetat d’aquesta pandèmia mundial està canviant cada hora i l’impacte transcendeix al nostre esport».

«La salut, la seguretat i el benestar del nostre equip, els aficionats i les comunitats locals que vam visitar són la nostra prioritat absoluta i estem prenent totes les precaucions possibles per mitigar la propagació del virus. Com a tal, també prendrem precaucions addicionals com a equip per protegir els nostres treballadors mentre són a la fàbrica, implementant mesures especials de treball, guiades pel govern del Regne Unit i els professionals mèdics «.

Ferrari va ser el primer equip que es va veure obligat a fer tancament de les seves instal·lacions davant les mesures i l’avanç del coronavirus a Itàlia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments