Hyundai Elantra 2021: fotos i dades de la nova berlina

Sota la tutela de Luc Donckerwolke, cap de disseny de Kia i Hyundai, l’última edició del Hyundai Elantra adopta un estil més esportiu i avantguardista gràcies a la seva carrosseria tipus coupé de quatre portes, d’acord amb el llenguatge de disseny Sensuous Sportiness present en les últimes propostes de la marca coreana. Respecte al seu antecessor, aquesta última generació del Hyundai Elantra compta amb una estètica més arriscada i unes proporcions més dinàmiques, ja que és més baix, més ample i més llarg, amb una major distància entre eixos que repercuteix en una millor habitabilitat. No en va, promet el millor espai en la seva categoria per a les cames dels passatgers posteriors, així com un maleter de 402 litres.

El nou Hyundai Elantra està basat en la plataforma compacta K3 (ja per la seva tercera generació), que disposa de suspensió del darrere multibraç. Entre les seves novetats cal destacar una versió híbrida, així com un nivell d’equipament molt nodrit, en el qual no falta connexió sense fil per Apple CarPlay i Android, o connexió Bluetooth dual, que permet connectar dos telèfons mòbils a el mateix temps, un per a trucades i un altre per a música en streaming. Depenent de les opcions escollides, dues pantalles de 10,25 polzades cadascuna conformen el panell d’instrumentació digital (configurable amb tres vistes diferents) i la pantalla central tàctil, que queden units ocupant una bona part del quadre de comandament. Al seu torn, la pantalla tàctil, que de sèrie és de 8 polzades, està orientada lleugerament cap al conductor per crear un lloc de comandaments més envoltant.

Hyundai Elantra 2021: fotos y datos de la nueva berlina

El Hyundai Elantra Hybrid recorre a una mecànica de gasolina 1.6 GDI amb cicle Atkinson, a la qual se suma un motor elèctric síncron d’imants permanents, de 32 kW (gairebé 44 CV), per rendir una potència conjunta de 139 CV. La bateria de sistema híbrid és de polímers de ió-liti, amb una capacitat de 32 kWh i ubicada sota els seients posteriors. Com en altres híbrids de la marca, la transmissió és de doble embragatge i 6 velocitats. En funció dels mercats, una altra opció mecànica serà un 2.0 MPI de gasolina, també amb cicle Atkinson i 147 CV.

Equipament

Altres punts destacables del Hyundai Elantra tenen a veure amb l’ampli equipament que ofereix. Pot disposar de clau digital, que funciona a través d’una aplicació en telèfons compatibles Android amb tecnologia NFC (Near Field Communication) i permet prescindir de la tradicional clau física, a més de compartir claus digitals virtuals amb altres membres de la família o amics. Tampoc falta control per veu, ni una gran dotació de sistemes de seguretat, des sistema actiu de manteniment de carril o frenada automàtica, fins a avís de sortida segura de l’habitacle, que alerta els passatgers en cas que s’aproximi un vehicle per darrere a l’obrir la porta.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments